Visa allastudier.se som: Mobil

Ditt resultat:

Kommunikation

SPRÅKINTRESSERAD – KREATIV – STRATEG – STRUKTURERAD – SKRIVANDE

Du är enligt testet en sann kommunikatör! Härligt, kommunikation är nämligen ett brett ämne där det finns många olika jobbmöjligheter. Kanske är du om några år en framstående journalist? Kanske är du kommunikationschef på ett företag? Eller leder dina språkkunskaper till ett jobb som EU-tolk?

Som person är du en blandning mellan en strateg och en kreativ själ. Du har förmågan att planera, genomföra och utvärdera, och dessutom kan du tänka strategiskt – allt för att få fram önskat budskap. Du har även en kreativ sida och är bra på att komma på nya idéer och nya sätt att hantera situationer. Du tycker att det är kul att uttrycka dig genom text, bild eller video, och på så sätt få fram det just du vill ha sagt.  

KOMMUNIKATION & MEDIA

Med hjälp av kommunikation och media kan vi ta del av nyheter, budskap, kultur, events, och dessutom möta människor från alla delar av världen.

Att jobba inom kommunikation och media kan vara allt från att jobba som kommunikatör på ett stort företag, vara grafisk designer eller att jobba med tv- och radioproduktion. Beroende på vad du är intresserad av kan du nischa dig och bli expert på just det som du tycker är roligast!

Kanske vill du jobba inom ...

JOURNALISTIK
Som journalist har du en spännande vardag med varierande arbetsuppgifter. Du får möjlighet att göra research, intervjuer och reportage. Dessutom får du träffa många intressanta personer och rapportera om händelser, antingen genom text, ljud eller rörligt format. Utlandskorrespondent, sportjournalist eller chefredaktör? I tidning, på radio eller tv? Journalister finns inom många olika områden!

Utbildningar inom journalistik

KOMMUNIKATÖR
Alla företag inom alla branscher behöver en expert på kommunikation – en kommunikatör helt enkelt. Som kommunikatör är du ett proffs på att förmedla budskap och skapa planer för hur kommunikationen ska skötas, både externt och internt. Här har du stor nytta av din förmåga att kunna skriva, din kreativitet, men också din strukturerade sida.

Utbildningar inom Kommunikation

MARKNADSFÖRING/PR
Även inom marknadsföring och PR får din kreativa, men också strategiska sida komma fram. Du kan bland annat jobba på marknadsavdelningen på ett företag, där du får planera för hur en kommande produkt eller tjänst ska marknadsföras. Är du mer intresserad av PR kan du vara anställd på en PR- eller kommunikationsbyrå där du får ha presskontakt, arrangera events, och skriva pressmeddelanden. På reklambyrå har du som vill bli art director eller copywriter en naturlig plats! 

Ubildningar inom Marknadsföring/PR

Utbildningar inom Copywriting och skrivande

FLER YRKEN INOM KOMMUNIKATION & MEDIA:

Film
Foto
Grafisk Design
Informationsvetenskap
Medieproduktion
Multimedia
Presentationsteknik och retorik
TV och radioproduktion

SPRÅK

Har du ett intresse för språk? Kanske vill du bli tolk, eller forska inom ett språkområde? Inom denna yrkesväg finns mycket att utforska!

Vill du ägna mer tid åt ett specifikt språk? Att kunna kommunicera på flera språk, och att få andra människor att kunna förstå varandra är väldigt givande. Det finns många utbildningar och yrkesvägar inom detta område. Språkutbildningar kan till exempel leda till yrken som tolk och översättare, lingvist, eller språklärare.

ÖVERSÄTTARE
Som översättare jobbar du precis som det låter med att översätta texter eller talat språk från ett språk till ett annat. Du kan dels jobba som skönlitterär översättare, eller som film- och tv-översättare. Förutom det kan du även jobba som facköversättare där du oftast behöver komplettera din utbildning med ett specifikt ämnesområde, till exempel medicin eller juridik.   

Utbildningar till Översättare

FLER MÖJLIGHETER INOM SPRÅK:  

Arabiska
Danska
Engelska
Finska
Franska
Grekiska
Italienska
Japanska
Kinesiska
Klassiska språk
Lingvistik
Portugisiska
Ryska
Spanska
Svenska
Teckenspråk
Tyska
Övriga nordiska språk
Övriga språk

KÄNDES DETTA INTE SOM DU?

Känns det inte som att denna yrkesväg passar dig? Här kan du läsa om de andra yrkesvägarna.

Ekonomi, organisation & personal, Estetiska yrken, Humaniora, Hälsa, välmående & omsorgNaturvetenskap, Tekniska yrken, Serviceyrken

Senast uppdaterad: 26 feb 2020

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön