Musikallinjen

Eslövs folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskola
Eslöv
40 veckor
Heltid
Studiemedelsberättigad
Klassrum
Startdatum: Höst - Eslöv
Musikallinjen

Musikallinjen

Vill du se dina drömmar och idéer komma till liv på en musikalscen? Gillar du att gestalta och utveckla olika rollkaraktärer, genom både teater, dans och sång? Musikallinjen ger dig som vill arbeta kreativt och konstnärligt en god grund att stå på.

Musikallinjen är en specialiserad linje för dig som vill ägna två spännande terminer åt att fördjupa dig i sång, dans, teater och konstnärligt skapande. Under din tid hos oss får du chansen att växa inom de olika estetiska ämnena och utöver detta får du även arbeta mycket med din kreativa sida.

Våra lärare och instruktörer
Våra lärare har erfarenheter från en rad olika sammanhang inom dans, sång och teater. Vissa utbildar i individuell sång, ensemble-sång och körsång, medan andra är kunniga i teater och konstnärligt skapande. Bland våra instruktörer finns representanter för Lovewell Institute for the Creative Arts och Attitude 69, en av Sveriges bästa dansskolor.

Projekt under utbildningen
Med hjälp av Lovewell-metoden, skapar vi under utbildningen nya musikalföreställningar från grunden där du genom skapandeprocessen utvecklar din kreativitet, självkänsla och samarbetsförmåga.

Under läsåret går vi på dans-, musik- och teaterföreställningar, gör studiebesök och turnerar med våra egna föreställningar. Vissa inslag i undervisningen sker dessutom på engelska vilket ger dig språkträning som du kan ha nytta av i musikal- och artistvärlden i framtiden.

Förkunskaper

Du behöver ha fullgjorda gymnasiestudier. Vi letar efter dig som är engagerad och som har lust att utvecklas inom sång, teater, dans och konstnärligt skapande tillsammans med andra.

Ansökan görs digitalt via vår hemsida. 
Alla behöriga sökande bjuds in till audition och personlig intervju under maj månad.

Vi erbjuder auditions och personliga intervjuer på plats, då du också får möjlighet att lära känna skolan, men även på distans för dig som inte har möjlighet att resa hit.

Kostnader

Terminsavgift: 1 700 kr/termin
Materialtillägg: 1 000 kr/termin

Utbildningen är CSN-berättigad

Fortsatta studier

Våra tidigare deltagare har gått vidare till skolor som Balettakademin och PAS men även till universitetsutbildningar inom projektledning och konstnärligt skapande och arbetar idag bland annat som artister, projektledare, programledare, komiker och scentekniker.

Eslövs folkhögskola Facebook

Eslövs folkhögskola

Välkommen till Eslövs Folkhögskola!

Genom att läsa på en folkhögskola utvecklar du en personlig relation till dina kunskaper. Du får pröva dina tankar, kunskaper och färdigheter tillsammans med andra. Var beredd på att du kommer att lära känna dig själv på ett nytt vis....


Läs mer om Eslövs folkhögskola och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Musikallinjen
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till utbildaren

Eslövs folkhögskola

Sturegatan 14
241 31 Eslöv

Recensioner

Snittbetyg: 4,9

Baseras på 9 recensioner

Nora

Min utbildning på eslöv har varit helt fantastisk, det bästa året av mitt liv. Om man vill testa på musikallivet och behöver få en grund att stå på om man inte gjort det så mycket innan är detta en perfekt utbildning. Lärarna är fantastiskt stöttande, duktiga på sina områden och förstående. Från min klass är vi 8st som sökt vidare och kommit in ...

Visa hela
Nöjd deltagare

Lärarna är fantastiska och ser alla i klassen. Du får utvecklas inom alla tre områden och du har tillgång till skolan efter skoltid och på helgerna. Du kan öva när och hur mycket du vill! Det bästa val jag nånsin gjort var när jag valde att börja på Musikallinjen i Eslöv<3

Casandra

Har verkligen inga klagomål mer än att man skulle vilja ha någon danslektion till ;). Har verkligen fått utvecklats och bygga upp min karaktär på musikallinjen. Underbara lärare och fantastiska klasskamrater. Det bästa beslutet jag någonsin tagit!

Recensioner
Kursrecensioner
(4,9)
Baseras på 9 recensioner
Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Musikallinjen från Eslövs folkhögskola, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön