Digital innovation i sport

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans

Digital innovation i sport

De senaste åren har inneburit en drastisk utveckling vad gäller digitalisering inom sport. Användningen av digital teknik inom sport påverkar hur vi kan organisera och hantera idrottslag, få tillgång till sportinformation och designa nya idrottsredskap. Digitaliseringen har även skapat nya sporter, exempelvis e-Sports, som har stora konsekvenser för uppfattningen om vad sport är och hur sport utövas. Utvecklingen med analytisk teknik för att stödja prestandaförbättring har också intensifierats med hjälp av digitaliseringen.

Den här kursen ger dig tillfälle att förvärva och tillämpa kunskap om digitalisering i sport som generellt samhällsfenomen och professionaliserad specialiserad verksamhet. Efter kursen kommer du ha förmåga att analysera, värdera och förklara hur digitalisering påverkar och utvecklar olika sporter.

Kursen ges helt och hållet på distans. Du kommer att ta stora möjligheter att delta i kursen på det vis som passar dig. Du kan antingen följa kursen synkront, med föreläsningar och seminarier online, eller ta del av innehållet asynkront, när du har tid. Det finns också möjlighet att anpassa kursens tempo efter dina egna förutsättningar. På det viset är det möjligt att genomföra kursen vid sidan av andra aktiviteter, som arbete eller andra studier. 

De perspektiv som kommer att behandlas, litteratur och gästföreläsare i kursen är valda utifrån en strävan att erbjuda en bredd av infallsvinklar som är inkluderande och jämställda.

Förkunskaper

Kandidatexamen (180 hp). Dessutom krävs språkkunskaper motsvarande Engelska B/Engelska 6.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet



Recensioner

Det finns inga recensioner för Digital innovation i sport

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön