Socialt arbete vid psykisk ohälsa. Teori, forskning och praktik

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Göteborg
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2024 - Göteborg

Socialt arbete vid psykisk ohälsa. Teori, forskning och praktik

Psykisk ohälsa kan förstås utifrån olika teorier, och människor som söker hjälp för psykisk ohälsa kan förstås och behandlas utifrån olika perspektiv och med olika insatser. Kursens mål är att du skall få fördjupad kunskap om sociala perspektiv på psykisk ohälsa. Du kommer också att lära dig om insatser för återhämtning och samtalstekniker.

Kursen vänder sig till dig som i din profession vill utveckla din förståelse och praktiska färdighet. Kursen vänder sig också till studenter som vill fördjupa kunskaper i psykisk ohälsa.

Efter kursen har du fördjupat din teoretiska förståelse av psykisk ohälsa, men du har också fått praktiskt träna på professionella samtal med personer med psykisk ohälsa. Kunskaperna kan bidra till en professionell fördjupning och kompetensutveckling.

Kursen består av föreläsningar och obligatoriska praktiska övningar. 

Förkunskaper

För att vara behörig till kursen krävs socionomexamen omfattande 210 högskolepoäng, alternativt kandidatexamen i socialt arbete omfattande 180 högskolepoäng, eller kandidatexamen i närliggande område. 

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Socialt arbete vid psykisk ohälsa. Teori, forskning och praktik

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön