Genusvetenskap: Kris- Kritiska och tvärvetenskapliga perspektiv

Lunds universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
6 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Vår 2024 - Distans

Genusvetenskap: Kris- Kritiska och tvärvetenskapliga perspektiv

Kursen ger en inblick i hur kriser påverkar liv, försörjning och samhällen. Kursen fokuserar på krisens socioekonomiska ojämlikheter och undersöker krisens inverkan på de mänskliga rättigheterna och målen för hållbar utveckling (Agenda 2030). Kursen belyser uppbyggnaden av social resiliens genom krislindring och coping strategier. Genom kritisk dialog med krisforskare introducerar kursen analytiska verktyg för att undersöka krisens makt, politik, otrygghet och möjligheter. Kursen ger insikter i hur kriserfarenheter, verkligheter och politik formas i lokala och globala sammanhang i relation till faktorer som kön, ålder, sexualitet, etnicitet och klass.

Detta är en tvärvetenskaplig kurs som inkluderar olika disciplinära vinklar för att ge en översikt över olika teoretiska, empiriska och metodologiska aspekter av kris. Deltagarna introduceras till teman som kris och klimat, kris och arbete, kris och teknik, kris och omsorg samt kris och konflikt. Kursen är öppen för alla men riktar sig särskilt till yrkesverksamma som arbetar i svenska nationella och internationella organisationer med uppdrag att hantera effekterna och efterdyningarna av kriser eller krislindring och förebyggande.
 

Förkunskaper

För att bli antagen till kursen måste studenten ha en kandidatexamen, eller motsvarande. Dessutom måste studenten ha muntliga och skriftliga kunskaper i engelska motsvarande engelska 6/B från svensk gymnasieskola, eller motsvarande. Internationella kvalifikationer kommer att bedömas i enlighet med nationella riktlinjer.

Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...


Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Lunds universitet



Recensioner

Det finns inga recensioner för Genusvetenskap: Kris- Kritiska och tvärvetenskapliga perspektiv

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön