Arbetsterapi, avancerad nivå, Rehabiliterande och hälsofrämjande arbete för äldre

Örebro universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans

Arbetsterapi, avancerad nivå, Rehabiliterande och hälsofrämjande arbete för äldre

Syftet med kursen är att den studerande ska erhålla fördjupade kunskaper rörande rehabiliterande och hälsofrämjande arbete som riktar sig mot äldre personer samt att vara bevandrad inom aktuell forskning i området. I grundutbildningen berörs den specifika inriktningen mot äldre till viss del i olika kurser, det saknas dock en specifik kurs med denna inriktning. För arbetsterapeuter i Sverige är det största verksamhetsområdet äldre personer som har svårigheter med vardagsaktiviteter. I takt med den åldrande befolkningen och nära vård kommer alltfler arbetsterapeuter att vara verksamma inom äldreområdet. Det är därför viktigt att blivande och nuvarande yrkesverksamma arbetsterapeuter ges möjlighet till att reflektera över risker, utmaningar och svårigheter för arbetsterapi i arbete med äldre. Likaså att identifiera arbetsterapeuters specifika kompetens och hur den kan användas i samverkan för att stärka aktivitetsperspektivet samt relatera till rehabiliterande och hälsofrämjande teori och metod. Kursen är också en breddning av professionskunskaper.

Förkunskaper

Examen på grundnivå om 180 högskolepoäng, varav 90 högskolepoäng med successiv fördjupning i arbetsterapi där ett självständigt arbete om 15 högskolepoäng ingår. Dessutom krävs Svenska 3/Svenska B.

Örebro universitet

Örebro universitet är ett av Sveriges mest expansiva universitet med cirka 17 000 studenter och 1 260 anställda. Tre kilometer, eller tio minuter på cykel, från centrala Örebro ligger universitetets huvudcampus. Campusområdet är som en egen liten stad - förutom...


Läs mer om Örebro universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Örebro universitet



Recensioner

Det finns inga recensioner för Arbetsterapi, avancerad nivå, Rehabiliterande och hälsofrämjande arbete för äldre

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön