Informatik, Kvantitativa metoder i informatikforskning, avancerad nivå

Örebro universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Örebro
7.5 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Örebro

Informatik, Kvantitativa metoder i informatikforskning, avancerad nivå

I kursen ges studenterna en introduktion till grundläggande principer för att tillämpa kvantitativa metoder på forskningsproblem kring informationssystem. Kursen introducerar kvantitativa metoder som krävs för att genomföra en forskningsstudie, som täcker hela kedjan från studiedesign till presentation och tolkning av resultat. Inledningsvis täcks datainsamling, såsom metoder för urval och olika typer av data. Detta följs av statistiska analysmetoder för hypotesprövning, datautforskning, linjära modeller och ordinalmodeller samt klassificering. Slutligen får studenterna tillämpa sin kunskap på en fallstudie inom informationssäkerhet.

Förkunskaper

Informatik med systemvetenskaplig inriktning, grundkurs, 30 hp och 30 hp på fortsättningsnivå i informatik samt 15 hp på kandidatnivå i informatik. Alternativt Företagsekonomi, grundkurs, 30 hp och Företagsekonomi, fortsättningskurs, 30 hp samt 15 hp på kandidatnivå i företagsekonomi. Alternativt 30 hp i datateknik på G1N-nivå och 45 hp i datateknik på G1F-nivå. Dessutom krävs Engelska 6/Engelska B.

Örebro universitet

Örebro universitet är ett av Sveriges mest expansiva universitet med cirka 17 000 studenter och 1 260 anställda. Tre kilometer, eller tio minuter på cykel, från centrala Örebro ligger universitetets huvudcampus. Campusområdet är som en egen liten stad - förutom...


Läs mer om Örebro universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Örebro universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Informatik, Kvantitativa metoder i informatikforskning, avancerad nivå

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön