Masterkurs i specialpedagogik - specialpedagogikens historiska och teoretiska grund

Stockholms universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
15 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans

Masterkurs i specialpedagogik - specialpedagogikens historiska och teoretiska grund

Kursen utgår från två centrala teman specialpedagogiken ur ett historiskt perspektiv och specialpedagogikens teoretiska grunder.Under kursen behandlas bland annat den historiska utvecklingen av förståelsen för funktionshinder och den historiska bakgrunden till samtida policy inom både utbildnings- och funktionshinderområdet. Du får också en inblick i vilka likheter och skillnader som finns i olika teoretiska utgångspunkter inom specialpedagogiken. Specialpedagogisk kunskap är användbar i samtliga former av utbildning och i offentlig verksamhet som berör utbildning. Relevansen för specialpedagogik som vetenskapligt ämne är inte avgränsat till utbildningsområdet, en fördjupad förståelsen för hur lärande och utveckling kan skapas för alla människor är betydelsefull inom många olika typer av verksamheter. Ämneskompetens inom specialpedagogik är därför användbart i alla former av verksamhet som påverkar människor liv och vardag och omfattar många av välfärdssamhällets utmaningar.

Förkunskaper

Examen på grundnivå 180 högskolepoäng - inklusive ett självständigt arbete om minst 15hp samt Svenska 3 och Engelska 6, eller motsvarande.

Stockholms universitet

Stockholms universitet

En utbildning från Stockholms universitet är en merit som skapar goda förutsättningar för arbete och karriär, både nationellt och internationellt. Du kan välja bland över 200 program och 1900 fristående kurser inom humaniora, juridik, lärarutbildning, naturvetenskap, samhällsvetenskap och språk. Vid...


Läs mer om Stockholms universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Stockholms universitet



Recensioner

Det finns inga recensioner för Masterkurs i specialpedagogik - specialpedagogikens historiska och teoretiska grund

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön