Idrottsmedicin för läkare

Umeå universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Umeå
30 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Umeå

Idrottsmedicin för läkare

Kursen ger kunskaper inom det idrottsmedicinska vetenskapsområdet där de fördjupade teoretiska kunskaperna i idrottstraumatologi integreras med praktiska undersökningsmoment och verkliga CASE gällande idrottsskador. Vidare innehåller kursen en idrottsfysiologisk fördjupning där kunskapen tillämpas mot olika typer av idrott och olika grupper t.ex. med avseende på ålder, kön och genus. Även tillämpade laborationer och demonstrationer i idrottslabbet ingår. I kursen ingår en individuell uppgift där studenten reflekterar över hur teori och praktik integreras i teamarbete i idrotten.

Ålder, kön och genus är exempel på centrala teman som belyses under hela kursen.

Förkunskaper

Någon av följande förkunskaper krävs:- Läkarexamen eller kunskaper minst motsvarande utbildning till och med "klinisk kurs 3" på läkarprogrammet vid Umeå universitet- Sjukgymnast-/fysioterapeutexamen med dokumenterad erfarenhet av idrottsmedicin ur ett kliniskt perspektiv (t.ex. mottagning av idrottsskador, medicinsk personal för aktiva idrottare) eller ur ett akademiskt perspektiv (t.ex. utbildning inom ortopedi, traumatologi, rehabilitering och fysiologi med inriktning mot idrott)- Sjuksköterskeexamen med dokumenterad erfarenhet av idrottsmedicin ur ett kliniskt perspektiv (t.ex. mottagning av idrottsskador, medicinsk personal för aktiva idrottare) eller ur ett akademiskt perspektiv (t.ex. utbildning  inom ortopedi, traumatologi, rehabilitering och fysiologi med inriktning mot idrott)- Biomedicinsk analytikerexamen inriktning klinisk fysiologi med dokumenterad erfarenhet av idrottsmedicin ur ett kliniskt perspektiv (t.ex. mottagning av idrottsskador, medicinsk personal för aktiva idrottare) eller ur ett akademiskt perspektiv (t.ex. utbildning inom ortopedi, traumatologi, rehabilitering och fysiologi med inriktning mot idrott).Dessutom krävs engelska A/6 och svenska för grundläggande behörighet för högskolestudier. Undantag från språkkrav beviljas för den som har behörighetsgivande examen (eventuellt utbildning om inte examen krävs) från svenskt universitet/ högskola.

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Umeå universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Idrottsmedicin för läkare

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön