Bebyggelsens tradition och historia

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
15 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans

Bebyggelsens tradition och historia

Kursen belyser bebyggelsens tradition och historia, vilket även inbegriper arkitekturens historia och stilspråk. Byggnadstradition och bebyggelsehistoria är centrala för kursen och både urban och rural bebyggelse behandlas. Landsbygdens folkliga byggnadsskick sätts i relation till samhällets utveckling liksom staden med dess årsringar och morfologi. Fokus ligger på svenska förhållanden men med utblickar mot omvärlden. Arkitekturens historia och terminologi i Västerlandet behandlas översiktligt. Kursen problematiserar också tidigare bebyggelsehistorisk forskning i Sverige.

Stor vikt läggs vid bebyggelsens funktion och sammanhang. I kursen lyfter vi fram de specifika byggnadstyper och bebyggelsemiljöer som samhället är format kring, till exempel det offentliga rummet och dess byggnader, och samhällstyper som präglats av handel, industri eller kommunikation.

Distanskursens upplägg: Kursen använder en digital lärplattform för undervisning och kommunikation. Plattformen innehåller all information rörande kursen och används för genomförande av kursens obligatoriska aktiviteter. Undervisningen sker i huvudsak genom studieanvisningar, inspelade föreläsningar, övningsuppgifter och diskussioner. En förutsättning för att kunna följa kursen är tillgång till dator samt internetuppkoppling. Undervisning och examination genomförs helt via lärplattformen. Inga obligatoriska träffar på campus ingår.

Förkunskaper

Kandidatexamen med relevant huvudområde eller t.ex. ingenjörs-, antikvarie- eller arkitektutbildning eller motsvarande

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet



Recensioner

Det finns inga recensioner för Bebyggelsens tradition och historia

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön