Fördjupad läkemedelskommunikation: teori och praktik

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
7.5 hp
Heltid
Distans
Startdatum: Vår 2025 - Distans
Sista ansökan: 2024-10-15

Fördjupad läkemedelskommunikation: teori och praktik

I en värld där yrkesroller ständigt utvecklas och det interprofessionella samarbetet blir allt viktigare, ställs det ökade och nyskapande krav på vår kommunikationskompetens. Kommunikation mellan läkemedelsanvändaren och hälso- och sjukvårdspersonal kring läkemedel är centralt för många av yrkesrollerna inom hälso- och sjukvården samt öppenvårdsapotek.

Under kursen som består av fyra moduler (patientperspektivet vid läkemedelsanvändning, yrkesverksammas perspektiv vid kommunikation kring läkemedel, praktisk träning samt aktuell forskning kring läkemedelskommunikation) sker en fördjupning kring teori och färdigheter i kommunikation inom läkemedelsområdet. Användarperspektivet är centralt i kursen för att skapa en djupare förståelse för läkemedelsanvändarens upplevelser och känslor samt beslut kring att använda läkemedel.

Vidare diskuteras hur yrkesutövarens tankar, känslor och förförståelse i relation till kommunikation och bemötande inom vården kan påverka kommunikationen, samt hur olika verktyg och strategier kan användas för att kunna hantera dessa.

Distanskursens upplägg: Kursen ges som en distanskurs där undervisningen sker digitalt genom inspelade föreläsningar, föreläsningar via Zoom och egen inläsning av kurslitteratur. Schemalagd undervisning som förekommer sker under dagtid. Kursstarten är obligatorisk och genomförs under två dagar på plats i Uppsala. Utöver kursstarten förekommer två ytterligare dagar på plats i Uppsala där kommunikationsträning genomförs. Dessa är förlagda i mitten av kursen. Kursens övriga obligatoriska moment och examinationer genomförs på distans. Tillgång till dator med internetuppkoppling, kamera, ljud och mikrofon kvävs för att genomföra kursen.

Förkunskaper

150 hp inom farmaceutisk vetenskap, medicinsk vetenskap och/eller vårdvetenskap/omvårdnad.

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet



Recensioner

Det finns inga recensioner för Fördjupad läkemedelskommunikation: teori och praktik

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön