Introduktion till byggnadsinformationsmodellering (BIM)

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
4 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans

Introduktion till byggnadsinformationsmodellering (BIM)

Kursen är utformad för att ge yrkesverksamma byggnadsingenjörer och arkitekter en bred förståelse för Building Information Modeling (BIM) och dess praktiska implementering med Autodesk Revit.

Som deltagare kommer du att lära dig de grundläggande koncepten för BIM, utforska kapaciteten hos Revit som en 3D-modelleringsprogramvara och utveckla färdigheter för att organisera projekt effektivt ur ett BIM-perspektiv. Kursen kommer dessutom att fokusera på att utveckla grundläggande kunskaper i 3D-modelleringstekniker och effektiv kommunikation och presentation av visuella idéer. Kursen är uppbyggd kring ett projektarbete där huvudhandlingar för ett småhus upprättas.

Distanskursens upplägg: Kursen är helt webbaserad och undervisningen sker via en lärplattform. Tillgång till dator med högtalare, mikrofon, kamera och internetuppkoppling krävs för att följa kursen. Obligatoriska nätbaserade seminarier som ges på schemalagda tider förekommer. För varje seminarium erbjuds flera alternativa tider och studenter väljer lämplig tid i samråd med kursansvarig lärare.

Förkunskaper

120 hp, varav 90 hp inom byggteknik eller arkitektur

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet



Recensioner

Det finns inga recensioner för Introduktion till byggnadsinformationsmodellering (BIM)

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön