Masterprogram i Euroculture

Uppsala universitet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Uppsala
120 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Uppsala
Sista ansökan: 2024-05-01

Masterprogram i Euroculture

Euroculture är ett tvärvetenskapligt masterprogram som ges i samarbete med andra universitet och som fokuserar på det moderna europeiska samhället, dess politik och dess kultur i ett globalt sammanhang. Programmet, som fått utmärkelsen Erasmus Mundus Programme of Excellence, riktar sig till dig som förstår att Europas framtid kommer att påverkas inte bara av ekonomi och politik, utan också av identiteter, visioner och värderingar: med ett ord, kultur. Programmet förbereder dig för att göra skillnad inom områden som till exempel diplomati, journalistik, det internationella näringslivet, kulturadministration, forskning och europeiska institutionerna. Se tidningen Euroculturer för att få en idé om vad våra studenter intresserar sig för: https://euroculturer.eu/.

Alla studenter läser termin 2 vid ett av de 7 andra europeiska universitet som ingår i Euroculture-konsortiet. Termin 3 får du välja mellan en praktik och olika forskningsseminarier - kanske vid ett av våra partners i Indien, Japan, Mexiko eller USA. På detta sätt kan programmet anpassas enligt dina karriärintressen. Dessutom kommer våra praktiska Eurocompetence-kurser att ge dig kommunikativa färdigheter och ledarskapsförmåga och bereda dig för att kunna använda dina akademiska kunskaper i praktiken.

Programmet leder till en teologie masterexamen med Euroculture som huvudområde och ges på engelska; studenterna kommer från hela världen. För ytterligare information och för att anmäla dig, se www.euroculturemaster.eu.

Förkunskaper

Examen på grundnivå om minst 180 hp inom ett ämne som är relevant för Euroculture (huvudsakligen humaniora och samhällsvetenskap).Dessutom krävs mycket goda kunskaper i engelska. Dessa kunskaper brukar intygas genom ett internationellt erkänt prov eller tidigare studier vid ett universitet. Lägsta betygskrav vid prov är:- IELTS: sammanlagt betyg på 6,5 med ingen del mindre än 6,5;- TOEFL: Internetprov sammanlagt 93 och minst 24 poäng (av högst 30) på skriftliga delen;- Cambridge: CAE (C1), CPE (C2).

Examen & Intyg

Masterexamen

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Masterprogram i Euroculture

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön