Optimeringsmetoder

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Uppsala
5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Uppsala

Optimeringsmetoder

Optimering handlar om att hitta den "bästa", den maximala eller minimala lösningen till ett problem, där problemet är formulerat i matematiska termer. Sådana problem uppstår överallt i vardagslivet. Det kan handla om att maximera vinst givet priser och andra förutsättningar, eller att optimera trafikflöden.

Optimeringsproblem leder till stora beräkningsproblem och löses med datorer och beräkningsprogramvara. Den här kursen handlar om hur sådana metoder fungerar och analyseras och hur problemen formuleras. I kursen ingår också att lösa optimeringsproblem från några olika områden. Här används programvaran MATLAB genomgående.

Förkunskaper

120 hp inklusive 30 hp matematik varav 5 hp matematik med flervariabelsanalys som kan läsas parallellt. Programmeringsteknik I. Genomgången en av kurserna Introduktion till beräkningsvetenskap, Beräkningsvetenskap I, Beräkningsvetenskap bryggningskurs eller Numeriska metoder och simulering genomgången. Engelska 6. (Med en svensk kandidatexamen uppfylls kravet på engelska.)

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Optimeringsmetoder

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön