16 apr 2019

Utbildningarna som förgyller ditt CV

Examen är klar och snart kommer företagen att slåss om dig. Eller är det du som får jaga dem? Vi lät Anki Udd, ledarskapskonsult på Ledarna, och Anna Berglund, kandidat- och CV-ansvarig på Poolia, ge sina bästa tips på hur du får din utbildning att sticka ut i mängden.

1) Arbetsgivaren ska inte behöva leta genom ditt CV efter ”godbitarna”. Tänk på vem som ska läsa ditt CV. Lyft upp de viktigaste delarna av din utbildning.

2) Ha inte med för mycket – hellre för lite än för mycket.

3) Man kan bli ivrig att räkna upp allt man har läst. Fråga dig om det är relevant. Stärker det mig inför arbetsgivaren att ha med det här?

4) Ta inte med alla eventuella småkurser.

5) Vilka utbildningar som är bäst beror på jobbet. Anpassa ditt CV!

6) Ta examen inom rimlig tid. Har en person pluggat i tolv år så är det inte bra.

7) Komplettera din examen med en extrakurs inom det du vill jobba med. Du kan till exempel komplettera med språk eller IT.

Annas tips på efterfrågade utbildningar:Per Samuelson
Senast uppdaterad: 16 apr 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-18

Deras jobb: Granska Nobelklänningarna

Christian Augustinson och Marlowe Klingvall har jobbat hårt för att ta sig till Nobelfesten, de chefar över alla studenter med en uppgift under festligheterna. Metro träffade dem mitt i de glödheta förberedelserna Christian Augustinson och Marlowe Klingvall är övermarskalkar på årets Nobelfest. Det innebär att de har ansvaret för studenterna i marskalkskåren och fanborgen, och ser till att alla de ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-07

Hitta sommarjobbet vid Medelhavet

Med stora varsel och få nyanställningar har svenska ungdomar svårt att ta sig in på arbetsmarknaden. Räddningen kan vara ett sommarjobb som ”entertainer” vid Medelhavet. – Svenska ungdomar är väldigt populära bland utländska arbetsgivare. De har gott rykte, säger Kristina Gärdebro Johansson, rådgivare på Arbetsförmedlingen. Ett område där svenska ungdomar är eftertraktade är på semesteranläggninga ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-12-16

Polisstudentens tips inför antagningstesterna

Förbereder du dig för att bli polis? Polisutbildningen innehåller flera tester, fysiska som psykologiska, och det gäller att vara förberedd för att prestera på topp. Här delar en föredetta polisstudent med sig av sina bästa tips inför antagningstesterna på Polishögskolan.

Läs mer