14 okt 2021

Kastade in böcker till inlåst elev

En lärare i Småland har åtalats för att inte ha släppt ut en inlåst elev. Eleven, 17 år gammal, råkade i bråk med en annan elev som till sist låste in 17-åringen i ett växthus.

En lärare, som såg att 17-åringen satt inlåst, öppnade dörren till växthuset och kastade in några skolböcker. Sedan låste hon igen, uppger Sveriges Radio Jönköping, som hänvisar till åtalet.

Läraren var orolig för att det skulle ha blivit mer bråk om hon hade låst upp dörren.

AllaStudier.se / TT

Senast uppdaterad: 14 okt 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-07

Nollningen: Sexistisk mobbning

Kränkande nollning på gymnasieskolor. Elever vittnar om sexistisk mobbning och kränkande ”snygghetsparader”. Skolan tar nu krafttag mot problemen. Sexlekar, alkoholförgiftning och utpressningsförsök – varje år rapporteras det om skandaler i samband med ”nollningar” vid skolstarten på gymnasier, högskolor och universitet. Senast i raden är Gångsätra gymnasium på Lidingö, där elever vittnar om sexis ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2012-04-24

Nu kan du välja om till gymnasiet

Känner du att du har valt fel till gymnasiet? Det är inte för sent. Nu börjar omvalsperioden, när du kan göra ändringar i din ansökan.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-11

Sökes: 10 000 till fastighetsbranschen

Ansökningarna till gymnasieskolans yrkesprogram fortsätter att minska enligt Skolverket. Samtidigt skriker många branscher efter utbildad personal med just dessa inriktningar. Fastighetsbranschen är en av dem. – Vi behöver anställa 10 000 personer de närmaste tio åren, bara med anledning av pensionsavgångar, lägger man sedan till personalomsättning och tillväxt behövs 16 000, säger Madeleine Riet ...
Läs mer