Ville surfar på ny sommarkurstrend

Att plugga på sommaren för att spetsa betygen har länge varit otänkbart för många svenska ungdomar.  Det håller på att förändras menar Anna Skarborg på Upgrades Education som nu startar en ny typ av språkresa utomlands. Ville Hasselgren ska surfa och förbättra engelskan i sommar. 

Anna Skarborg på Upgrades Education har på senare tid märkt av ett trendbrott bland svenska ungdomar. Det blir allt mer intressant att lägga ned tid på sommaren på att förbättra sina betyg och ämnen man vill förbättra kunskaperna i är inte längre bara matematik och NO-ämnen.

– Man har insett språkens betydelse och tycker inte tiden i skolan räcker till för att lära sig språken riktigt bra, säger Anna Skarborg.

Med start i sommar startar Upgrades Education tillsammans med reseföretaget XTravel en ny typ av språkresa. Språkundervisning halva dagen, enligt svensk läroplan, med svenska lärare.  Surflektioner andra halvan.

Ville Hasselgren, 15, från Stockholm har bokat en tvåveckorskurs till Newquay i England i sommar. Han fastnade för kombinationen av studier och äventyr.

– Jag vill framförallt  lära mig att prata engelska utan att tänka efter. Jag är dessutom intresserad av extremsport så det är surf som lockar mycket också. Jag ser fram emot att hänga på stranden, träffa nya kompisar och bli bättre på engelska, säger Ville Hasselgren.

Tips för att bättra på betygen i sommar

Sommarskola i  hemkommunen
Många kommuner erbjuder extraundervisning under sommaren,  framförallt till elever på högstadium och gymnasium som inte lyckats få godkända betyg i svenska, engelska eller matematik.

Privatundervisning
Det finns ett flertal privata företag som erbjuder privatundersökning, både i grupp och till enskild elev. Exempel på företag är: Smartstudies, My Academy, Upgrades Education och Studybuddy.

Åk utomlands
En språkresa är lika mycket en resa som en språkkurs. Många bor i en inhemsk familj. Det finns ett stort utbud av destinationer att åka till. Exempel på språkresearrangörer är EF, STS, Blueberry, ESL och Avista.

Hitta drömutbildningen

Sök utbildningar, både i Sverige och utomlands, i AllaStudier.se:s sökfunktion.

Fråga SYV