08 okt 2021

Andreas Carlsson startar musikskola

Andreas Carlsson tar ännu ett steg i sin karriär och startar Academy of Music and Business i småländska Tingsryd.

Låtskrivaren Andreas Carlsson, som är aktuell som coach och jurymedlem i "X factor" och tidigare varit jurymedlem i "Idol", är med och startar en musik- och entreprenörsutbildning i den småländska kommunen Tingsryd, där han själv växte upp.

Academy of Music and Business ska till en början vara en fristående estetisk gymnasieutbildning med musikinriktning. 2014 planeras att även starta en yrkeshögskoleutbildning med musik, musikproduktion och entreprenörskap. Ett privat alternativ med internationellt intag kan också bli aktuellt vid sidan av de andra utbildningarna.

Andreas Carlsson säger i ett pressmeddelande att hans erfarenheter och kontakter från nöjesbranschen ska bidra till "en utbildning som ligger i paritet med hur branschen ser ut i dag".

Relaterat:

"Idols" vinnarlåt skrevs på kursen

Musik och Event – bli hjärnan bakom artisten

Skolan som ska skapa musikalproffs

Sökfunktion:

Hitta din musikutbildning

TT

Senast uppdaterad: 08 okt 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-12

Naturvetenskapsprogrammet

Är du intresserad av vetenskap? Vill du veta hur naturliga processer går till? Och gillar du matte? Detta är programmet för dig som vill veta hur den fysiska världen fungerar. Du får plugga ämnen som biologi, fysik, kemi och matte. Vissa skolor har speciella inriktningar på sina program, men dessa två finns alltid att välja: NaturvetenskapGillar du att labba och vill plugga något naturvetenskaplig ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-12

Här finns jobben 2018

Gymnasielärare inom yrkesämnen, arbetsterapeut och receptarie är tre yrken där konkurrensen om jobben bedöms liten om fem år. Här är en färsk lista över yrkena där det finns jobb om fem år. Sökfunktion: Hitta din utbildning Gymnasielärare inom yrkesämnen, arbetsterapeut och receptarie – det är tre yrken där det bedöms vara liten konkurrens om jobben om fem år.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2011-11-07

Få högsta betyg som Lisa Simpson

Eller underkänt som Bart? De nya betygen från A till F är här.

Läs mer