15 jun 2015

Appar som förenklar studentlivet

Behöver du göra avancerade grafer, träna inför högskoleprovet eller bara hitta bästa studentrabatten? Det finns en app för allt. Här är tio appar för mobila studenter.

Mobilen är ett viktigt vapen i studentens arsenal – för den som använder rätt appar. Det finns tusentals att välja på och många kan förenkla vardagen på högskolan avsevärt.

Några som tidigt förstod vikten av mobilens styrka som studieverktyg är Apple. Inte bara använder flera skolor, främst i USA, Ipad i undervisningen. Tidigare i höst presenterade de nya "Itunes U" där "U" står för "university".

– Aldrig tidigare har lärosäten kunnat erbjuda fullständiga kurser på ett så innovativt sätt, sa Eddy Cue på Apple då.

Det innovativa består i att skolor kan skapa studiematerial och hela kurser som sedan potentiella studenter världen över kommer åt – i byxfickan. Men det finns fler appar som underlättar för den som tänker plugga på högskola. Nedan har Metro hittat tio du bör titta på.

Högskoleprovet

Förberedelse är A och O när det kommer till högskoleprovet. Men vem orkar egentligen plöja igenom skolböcker och uppslagsverk? Som tur är finns en praktisk mobilapp.

Pris: 15 kronor

Dropbox

Slipp glömma anteckningar och inlämningsuppgifter. Alla viktiga filer lägger du från och med nu i din Dropbox som du kommer åt från dator och mobil.

Pris: Gratis

Mecanat

Det enklaste sättet att säkerställa att du inte missar någon av alla de studentrabatter som erbjuds är att ha studentkortet med dig i mobilen. Gratis

Pris: Gratis

Wolfram Alpha

En sökmotor som är speciellt utformad för akademiker. Presenterar svar på direkta frågor på ett konkret och överblickbart sätt.

Pris: 22 kronor

Quick graph

Oftast använder ingenjörer och metematiker avancerade datorprogram för sina beräkningar. Men i brådskande fall går det utmärkt att ta fram grafer med en mobilapp.

Pris: Gratis

Itunes U

Apples eget mobiluniversitet erbjuder föreläsningar och kurser från högskolor och uniersitet världen över. Appen är gratis men kurserna kostar.

Pris: Gratis

Audionote

Föreläsningar kan vara allt ifrån superintressanta, till sövande. Oavsett vilket är det bra med inspelningsprogram som låter dig lyssna igen. Audionote synkar dessutom med dina anteckningar.

Pris: 38 kronor

Evernote

Smidigare sätt att digitalisera anteckningar är svårt att hitta. Ta bara en bild av det som ska memoreras och du har det sparat i Evernote.

Pris: Gratis

Simplemind

Mindmappen, alla lyckade projektarbetens grund. Självklart måste en seriös student ha möjlighet att göra den även i mobilen.

Pris: Gratis

Relaterat

Plugga med mobilen – appar för dig på gymnasiet

Aron Andersson
Senast uppdaterad: 15 jun 2015

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-08

Här får du jobb efter utbildningen

Vill du vara säker på att få jobb efter utbildningen? Då ska du satsa på att bli ingenjör eller ekonom. I en jämförelse mellan Sveriges universitet och högskolor toppar teknik- och ekonomiutbildningar listan. På flera av programmen har 100 procent av studenterna fått jobb efter utbildningen. Högst på listan hamnar byggingenjör på Karlstads universitet.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-12

Här är yrkena som är heta och iskalla 2015

Ljusa utsikter för brandmän, sjukgymnaster och tandläkare. Sämre prognos för kulturyrken och beteendevetare. Knåda ryggar, släcka bränder, lära ut språk och laga tänder. Det är konkreta, handfasta akademikeryrken som gäller för den som vill ha en säker arbetsmarknad framöver. Det visar en stor kartläggning som gjorts av Saco, Sveriges akademikers centralorganisation, i samband med Studentmässan&nb ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2022-07-19

Dubbla examina – smart eller onödigt?

Med en dubbel examen i bagaget öppnar sig fler möjligheter på arbetsmarknaden. Men lönen blir lägre. Du kan behöva tänka både en och två gånger innan du fattar ditt beslut. En som vill skaffa två examina är Peter Hamnebo, 34. Här kan du läsa om anledningen till detta och hans synpunkter kring dubbla examina!

Läs mer