16 apr 2019

Bagdad samarbetar med Luleå

Bland annat hoppas man på ett utbyte av gästprofessorer och forskning mellan de båda universiteten.

Universitetet i Bagdad och Luleå tekniska universitet har tecknat avtal om ett utbildnings- och forskningssamarbete.

I första hand innebär det att doktorander från Irak kan komma till Luleå för att bedriva forskning. Så småningom hoppas man på en utveckling som innebär ett utbyte av gästprofessorer och doktorander i båda riktningarna.

Bagdads universitet är ett av arabvärldens största med mer än 70 000 studenter och drygt 7 000 anställda.

TT
Senast uppdaterad: 16 apr 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2011-11-07

Video: 5 journalister som kanske borde ha pluggat på innan sändning

Hur säger man "Penelope Cruz" egentligen? Här hittar du en grupp journalister som nog önskar att de var bättre förberedda. Keep reaching for that rainbow! Spänning i luften inför mötet mellan Elfsborg och AIK i Allsvenskans andra omgång. Grabbarna på kanterna är journalister på CNN. Killen i mitten jobbar som komiker på Comedy Central. Media, sanningens budbärare. Rikard Palm.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-21

Karolinska – ett av världens bästa lärosäten

När världens bästa universitet rankas faller europeiska lärosäten i årets undersökning – men Sverige och Skandinavien utgör ett undantag. Fem svenska universitet finns på topp 200-listan. Precis som tidigare år är det USA som dominerar när brittiska Times Higher Education rankar världens bästa universitet. Sju av lärosätena på årets topp 10-lista är amerikanska, med Kaliforniens tekniska institut ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-12-13

Här får flest jobb efter examen

Vilka utbildningar ger dig störst chans att etablera dig på arbetsmarknaden? Och vilka yrkesområden har störst behov av högskoleutbildade? Läs mer här!

Läs mer