08 okt 2021

Betygen avgör för att bli jurist

Enligt en undersökning tror 9 av 10 juridikstudenter vid Stockholms Universitet att framtida arbetsgivare värderar erfarenhet från ett juridiskt sommarjobb högre än höga betyg. Men bara hälften av arbetsgivarna håller med om det.

Undersökningen visar också att juridikstudenter tror att utlandsstudier är högre värderat än höga studiebetyg, men den bilden delas inte heller av arbetsgivarna. Endast var fjärde arbetsgivare uppger att de värderar utlandsstudier högre än höga betyg.

Både arbetsgivare och studenter är överens om att utlandsstudier väger tyngre än dubbla examina.

Studien som är gjord av advokatbyrån DLA Nordic baserar sig på frågor riktade till juriststudenter vid Stockholms universitet och arbetsgivare i juristbranschen som deltog under arbetsmarknadsdagarna vid Lunds universitet.

Per Samuelson

Senast uppdaterad: 08 okt 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-04-16

Två miljarder till forskning

Nu får forskare stora summor för forskning inom projekt. Forskare inom naturvetenskap och teknik samt medicin och hälsa får dela på närmare två miljarder kronor sedan Vetenskapsrådet fördelat bidrag för projekt de närmaste tre–fyra åren. Karolinska institutet är det mest framgångsrika lärosätet på medicinsidan och på den naturvetenskapliga sidan har forskare vid Lunds universitet beviljats m ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-07

Daniel har det obegripligaste jobbet

Daniel Rufelt är van vid att få följdfrågor när han berättar att han är aktuarie. Men det stör honom inte. "Det är mest kul att folk är nyfikna". 28-årige Daniel Rufelt anstränger sig hårt för att på ett pedagogiskt sätt förklara för Metros reporter vad de matematiska krumelurerna på tavlan handlar om.  – Här har jag räknat på hur stort kapital ett försäkringsbolag måste ha för att klara sig ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2011-11-03

Allt fler 19-åringar på högskolan

Arbetsmarknaden är tuff. Många går direkt från gymnasiet till högskola och universitet.

Läs mer