16 apr 2019

Två miljarder till forskning

Nu får forskare stora summor för forskning inom projekt.

Forskare inom naturvetenskap och teknik samt medicin och hälsa får dela på närmare två miljarder kronor sedan Vetenskapsrådet fördelat bidrag för projekt de närmaste tre–fyra åren.

Karolinska institutet är det mest framgångsrika lärosätet på medicinsidan och på den naturvetenskapliga sidan har forskare vid Lunds universitet beviljats mest. Inom båda områden har manliga sökande haft en något större framgång än kvinnliga.

Tips: Naturvetenskap och medicin

Naturvetenskapsprogrammet

Läkarprogrammet

Naturvetenskap

TT / AllaStudier.se
Senast uppdaterad: 16 apr 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2015-06-15

Appar som förenklar studentlivet

Behöver du göra avancerade grafer, träna inför högskoleprovet eller bara hitta bästa studentrabatten? Det finns en app för allt. Här är tio appar för mobila studenter. Mobilen är ett viktigt vapen i studentens arsenal – för den som använder rätt appar. Det finns tusentals att välja på och många kan förenkla vardagen på högskolan avsevärt. Några som tidigt förstod vikten av mobilens styrka som stud ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-12

Här finns jobben 2018

Gymnasielärare inom yrkesämnen, arbetsterapeut och receptarie är tre yrken där konkurrensen om jobben bedöms liten om fem år. Här är en färsk lista över yrkena där det finns jobb om fem år. Sökfunktion: Hitta din utbildning Gymnasielärare inom yrkesämnen, arbetsterapeut och receptarie – det är tre yrken där det bedöms vara liten konkurrens om jobben om fem år.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2024-02-28

Utbildningar som säkrast leder till jobb

Här listas utbildningar inom olika yrkeskategorier som säkrast leder till jobb efter din examen. 

Läs mer