Bombsäker ansökan
03 nov 2011

Bombsäker ansökan till musikstudierna

Hans paket utrymde lokalerna och flockade bombexperter. Här hittar du tipsen till en lyckad ansökan.

Medan polisen kallade in bombexperter för att undersöka ett misstänkt paket på tyska ambassaden i Köpenhamn, och folk evakuerades, stod avsändaren och undervisade på Rebild Kulturskole. Händelsen utspelade sig fredagen 5 oktober.

I paketet som vållade kalabalik låg 22-årige gitarristen Jakob Bangsös stipendieansökan till musikkonservatoriet i Köln.

En häpen Bangsö återger hur ansökan ska vara utformad: både dokument och arbetsprover på cd skickas i tre exemplar. Väl inslagna.

Liknande problem hade inte kunnat uppstå vid en ansökan till musikkonservatoriet i Falun.

– Nej, hos oss går du bara in på hemsidan och skriver ut ansökningsblanketter som du fyller i. Inga brev som kan bli bomber, säger Gunnar Crantz, rektor vid musikkonservatoriet i Falun.

I Falun anordnar man antagningsprov och musikteoriprov i april varje år. Då får eleverna visa upp sina kunskaper och behöver inte skicka några cd-skivor.

Gunnars 3 tips inför antagningsprovet
  • Spela något som du har en relation till. Det måste inte vara svårt.
  • Tänk inte att "jag är inte tillräckligt bra".
  • Gör det du är bra på, inte det du tror att folk förväntar sig.
Per Samuelson / TT
Senast uppdaterad: 03 nov 2011

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2010-10-25

Bolognaprocessen

Bolognaprocessen gör Europa till en enad utbildningsregion med samma examina, betyg och poängsystem. Alla länder har kommit olika långt i processen. Bolognaprocessen är namnet på ett europeiskt samarbete som syftar till att göra Europa till ett sammanhållet område för högre utbildning. År 1999 undertecknade 29 europeiska länder en deklaration som blev startskottet för Bolognaprocessen.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-13

Studiedestination: Singapore

Landet där man inte spottar på gatan ostraffat. Det är ungefär så mycket de flesta svenskar vet om Singapore. Kim Bao vet bättre – han pluggar där och hävdar att staden kan mäta sig med New York. Kim Bao pluggar på James Cook University i Singapore och har valt att plugga en sk "fast track" utbildning, vilket innebär att man pluggar mer intensivt och får ut sin Bachelors degree på två år istä ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2024-01-25

Hitta din utbildningstyp

Universitet, Yrkeshögskola eller Komvux? Vilken typ av utbildningstyp passar dig allra bäst? Läs mer om de olika utbildningstyperna och hur populära de är!

Läs mer