08 okt 2021

De gör Sveriges godaste skolmat

Nu är Sveriges godaste skolmat korad. Klassisk husmanskost med lite twist fällde avgörandet i SM-finalen för skolkockar.

Palsternacks- och potatissoppa, lammjärpar och småländsk kroppkaka – det är Sveriges godaste skolmat. I alla fall om man får tro juryn i Skolmats-SM.

I går avgjordes SM-finalen för skolkockar på Älvsjömässan i Stockholm. Vinnare blev tremannalaget Värnamos Gastrokockar.

– Det småländska temat och vår dagsform med bra kvalitet på alla rätterna gjorde att vi vann, säger Veronica Bervebrink som till vardags jobbar på Mossleskolan i Värnamo.

Härnäst väntar en resa för vinnarna till den schweiziska huvudstaden Bern där de ska få lära sig hur ett av Europas modernaste storkök fungerar.

Anders Molin

Senast uppdaterad: 08 okt 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-18

Unga företagare – redan i skolan

Ung Företagsamhet, UF, jobbar för att öka företagsamhet i den svenska skolan. I två dagar anordnar man mässan Våga Vara Egen för unga entreprenörer på Stockholmsmässan i Älvsjö. – Vi arbetar för att alla gymnasieelever ska få möjlighet att starta företag. Förutsättningarna är såklart olika beroende på vilken utbildning de läser, säger John Cederqvist som är projektledare för UF Stockholmsregionen. ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2012-11-22

Ja till 60 nya friskolor

Färre ansökningar för att starta friskolor har kommit in till Skolinspektionen i år, men en större andel har fått klartecken att starta. 60 nya friskolor startar nästa år. Skolinspektionen har givit klartecken för 60 helt nya fristående skolor i landet nästa läsår. Dessutom har ytterligare 79 friskolor fått ja till att utöka, totalt 139 beviljade ansökningar.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-18

Här föds framtidens företagare

Sverige är innovativt. Malmö blev nyligen utsedd till världens fjärde mest innovativa stad, och Göteborg och Stockholm placerar sig också högt på samma lista. Genom Ung Företagsamhet lär sig ungdomar tidigt ta vara på sin företagsamhet. Sveriges största städer tillhör världens mest innovativa, med Malmö i topp på plats fyra.  Konceptet Ung Företagsamhet, där gymnasieelever startar företag har ...
Läs mer