07 okt 2021

Här kan du plugga om cannabis

Nu har ett nytt universitet öppnat med en speciell inriktning: Cannabis. Grundarna anser att guvernören har tvingat fram undervisningen.

Det var 7 september som The Academy of Cannabis Culture and Technology öppnade på hemlig plats i södra Seattle. Lärosätet erbjuder studenterna utbildningar i allt från marijuanalagstiftning och matlagning till kloning och historia. Dessutom kan man få lära sig hur man bygger sitt eget odlingsrum, skriver Seattle Weekly.

– De tvingar folk att odla sin egen medicin. Så vi tänkte lära dem att göra det ordentligt, säger Jason Semer, en av universitetets grundare.

Bakgrunden till universitetets kontroversiella undervisning är den lagstiftning som godkänner medicinskt bruk av cannabis. Enligt grundarna har guvernören beslutat att ingen ska ha tillgång till detta på apoteket. Därför, resonerar man, måste var och en odla medicinen själv.

– Om din mormor var sjuk och tvingades odla sin egen hjärtmedicin, skulle du då inte vilja att hon visste hur det går till? säger Jason Semer och påpekar att han vill hjälpa patienter till självhjälp.

Per Samuelson

Senast uppdaterad: 07 okt 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-04-16

Skolflickor förgiftade kakor – pojke dog

En tolvårig pojke dog efter att ha ätit kakor som förgiftats av två flickor på hans skola i Recife i nordöstra Brasilien, meddelade lokal polis på tisdagen. Flickorna, 13 och 14 år gamla, erkände att de lagt en dödlig dos råttgift i kakorna, men sade att de var avsedda för två andra flickor på skolan. Pojken, som ombads leverera kakorna åt flickorna för att inte väcka misstankar, visste inte ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-12

99-åring tar äntligen examen

Begreppet ”överliggare” används ibland för att peka ut personer som har studerat lite för länge. Frågan är om man måste hitta på ett nytt ord för Leo Plass. 1932 hoppade den då 20 år gamle Leo Plass av sina lärarstudier vid Eastern Oregon Normal School när han fick ett erbjudande om att jobba i en väns företag. – Han erbjöd mig 150 dollar och det var den stora depressionen.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-04-16

Prov i skolan – då stoppas alla flyg

Här engagerar de nationella proven. Böner, polis och stoppade flygplan ska hjälpa studenterna att nå sina drömmars mål. Ett misslyckande kan leda till katastrof. I torsdags skrevs de nationella proven för 18-åringar i Sydkorea – en i högsta grad nationell angelägenhet. Ett bra resultat kan vara biljetten till en universitetsutbildning och välbetalt jobb, rapporterar Reuters.
Läs mer