16 apr 2019

Skolflickor förgiftade kakor – pojke dog

En tolvårig pojke dog efter att ha ätit kakor som förgiftats av två flickor på hans skola i Recife i nordöstra Brasilien, meddelade lokal polis på tisdagen.

Flickorna, 13 och 14 år gamla, erkände att de lagt en dödlig dos råttgift i kakorna, men sade att de var avsedda för två andra flickor på skolan.

Pojken, som ombads leverera kakorna åt flickorna för att inte väcka misstankar, visste inte om planen och åt kakorna själv. Han dog under torsdagen.

TT / AllaStudier.se
Senast uppdaterad: 16 apr 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-18

Danskar kan inte stava på danska

Dagens danska högstadieelever kan inte stava. Men det kunde inte gårdagens heller, visar en ny undersökning. Särskilt ljudlösa ”r” är svåra. Det är den danska språknämnden som har jämfört rättstavningsprov från 2008 och 1978, och kommit fram till att skillnaderna inte är så stora. Det rapporterar Berlingske Tidende. Bland det svåraste är så kallat nutids-r, i till exempel ordet ”ændrer” som i de f ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-07

Från vagga till grav – landets galnaste utbildningar

Vill du analysera en bebis eller snickra ihop din egen begravning – bokstavligt talat? Här hittar du några av de galnaste utbildningarna i landet. "Spädbarnspsykologi på distans" Kursen i spädbarnspsykologi på Linnéuniversitetet är en unik utbildning som ges på distans. På kursen lär du dig om foster, föräldraskap och utvecklingspsykologi. Eftersom kursen är webbaserad har man haft studenter som ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-12

"Nu får de betalt för att läsa Batman"

Politik, underhållning och identitet? Snart kan du få veta vad tecknade serier handlar om. En nordisk forskargrupp får pengar för att forska om tecknade serier. Michael F Scholz, professor i modern historia vid Högskolan på Gotland, är med i styrelsen för nätverket som fått namnet Nordic Network for Comics Research. Tycker du, allvarligt, att det behövs forskning om tecknade serier? – Haha!
Läs mer