07 okt 2021

Juridikstudent stämmer Oxford

Stämmer lärosätet på en miljon. Universitetet ”misslyckades förbereda henne för tentor och förstörde juridisk karriär”.

28-åriga Maria Abramova stämmer universitetet i Oxford på 100 000 pund, motsvarande en miljon kronor, eftersom hon tycker att hon inte fick tillräckligt mycket hjälp inför sina första tentor i maj 2005, skriver Daily Mail.

– Jag bestämde mig nyligen för att inte ta den omtentan. Det är för att jag tycker att det är psykiskt svårt att ta juridiktentor efter mina erfarenheter, sade Maria till rätten.

Enligt åtalet har lärarna inte ha gett henne tillräckligt mycket undervisning i tentamenstekniker. Lärosätet bestrider alla anklagelser. Försvarsadvokaterna menar att stämningen saknar grund och att Maria fått all möjlig hjälp genom hela kursen, skriver Daily Mail.

Tips: Utbildningar inom juridik

Juristprogrammet

Paralegal

Ekonomiprogrammet inriktning juridik på gymnasiet

Per Samuelson

Senast uppdaterad: 07 okt 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-20

Studiedestination: Tokyo

Japan och Tokyo är en studiedestination dit fler och fler väljer att åka. Häftigt och annorlunda tycker Björn som är där just nu. Björn valde att plugga japanska i Tokyo eftersom det verkade vara en häftig stad att studera i. Och det visade sig stämma. –  Det är alltid något på gång och staden sover aldrig. Den är full av trevliga människor. Kulturen är häftig och väldigt annorlunda än i Sver ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-11

Studera i Danmark

Vårt grannland i söder har många olika utbildningar att erbjuda och är i dag ett av de länder som flest svenskar väljer att studera i. Här får du all information och bra tips du kan tänkas behöva för din tid som student i Danmark! 

Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-11

Next stop Shanghai

Målsättningen att jobba i Kina sattes redan på gymnasiet. Nu har Alexander de Freitas vunnit ett stipendium för ett års praktik där.

Läs mer