14 okt 2021

Kastade in böcker till inlåst elev

En lärare i Småland har åtalats för att inte ha släppt ut en inlåst elev. Eleven, 17 år gammal, råkade i bråk med en annan elev som till sist låste in 17-åringen i ett växthus.

En lärare, som såg att 17-åringen satt inlåst, öppnade dörren till växthuset och kastade in några skolböcker. Sedan låste hon igen, uppger Sveriges Radio Jönköping, som hänvisar till åtalet.

Läraren var orolig för att det skulle ha blivit mer bråk om hon hade låst upp dörren.

AllaStudier.se / TT

Senast uppdaterad: 14 okt 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-14

Programmen som ger högst lön

Vill du tjäna stora pengar snabbt efter gymnasiet? Här är programmen. Jakob följde sin hockeydröm. Lista: Här blir lönen högst. Skillnaden kan vara stor om du vill plugga vidare eller börja jobba direkt efter gymnasiet. Väljer du rätt så kan du få drömlönen innan du fyllt 21. Bara två år efter studenten tjänar elever från industritekniska och byggprogrammet mer än 270 000 per år.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-14

"Passar dem som vill göra skillnad"

Fanny, Emma och Stefani valde skola med biståndsinriktning. Ett intresse för andra kulturer och en vilja att hjälpa andra är gemensamt för Fanny Christensen, Emma Sundström och Stefani Marinkovic. De går alla tredje året på samhällsvetenskapsprogrammet med bistånds- och hjälpverksamhetsinriktning på Stockholms Stadsmissions gymnasieskola. –      ­Jag valde skolan eftersom ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-18

Sveriges jobbigaste evenemang

Går det att tävla i vård och omsorg, måleri och telekommunikation? På Yrkes-SM 30 maj till 1 juni kan man bevittna att det är möjligt. Madicken Blomqvist förbereder sig för tävlingen genom att räkna formler, programmera maskinen och mäta in instrument. – Det gäller att kunna tänka stort och strategiskt, det är många faktorer som påverkar och körordningen för verktygen är viktig, det gäller att skr ...
Läs mer