Utbildning för utbildade
11 apr 2016

Mer utbildning för redan utbildade

Har du en högskoleutbildning? Då är chansen stor att du får gå ännu fler kurser.

Det är de redan högt utbildade som får mest av personalutbildning. Mer än varannan med högskoleutbildning får någon form av kurs via sin arbetsgivare, jämfört med var femte anställd utan gymnasieutbildning.

Totalt sett deltog nästan två miljoner svenskar i personalutbildning under första halvåret, enligt SCB. Det motsvarar 44 procent av de sysselsatta i åldrarna 16–64 år.

Tips: Utbildningar inom fortsatt lärande

Vidareutbildning

Internutbildning

Personalutbildning

TT
Senast uppdaterad: 11 apr 2016

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-19

Jobben som är svårast att rekrytera till

36 procent av arbetsgivarna har svårt att rekrytera personal med rätt kompetens. Här är jobben som är svårast att hitta rätt arbetskraft till. En undersökning som arbetslivspanelen ManpowerGroup genomför varje år visar att svenska företag får det allt svårare att hitta rätt personal. 2011 uppgav 17 procent av tillfrågade arbetsgivare att de hade problem med att rekrytera personal med rätt kompeten ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-07

Nu ställer kunderna högre krav

Dagens kunder har blivit mer stressade och därmed mindre trevliga. Därför måste anställda inom serviceyrken vässa sitt bemötande. Enligt en ny europeisk undersökning är svensk butikspersonal bland de sämsta i Europa på att le och hälsa kunder välkomna. – Många av mina kursdeltagare berättar att dagens kund ofta är stressad, vilket ju gör oss mindre tålmodiga och trevliga, säger Eva Gyllensvaan, ut ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-11

Guide: Ledarskapsutbildning

Vilken kurs passar bäst för att främja din chefsutveckling? Vi har gjort en kartläggning av vilka ledarskapsutbildningar som finns. De mest centrala frågorna du bör ställa dig när du väljer en utbildning inom ledarskap gäller studieform, inriktning och upplägg. Studieform – Vill du gå en ledarskapsutbildning på högskola, yrkeshögskola eller genom en privat utbildningsarrangör?
Läs mer