Pedofil fick starta gymnasieskolor
18 okt 2021

Pedofil fick starta gymnasieskolor

En dömd pedofil fick starta tre friskolor i Stockholm. Idag har han lämnat över ledningen till kvinnlig hallick.

En dömd pedofil har startat och drivit tre fristående gymnasieskolor i Stockholmsområdet, uppger TV 4 Nyheterna. År 2000 fick den 47-årige mannen tillstånd att starta friskolorna, trots att han mindre än två år tidigare avtjänat ett treårigt fängelsestraff för att ha haft samlag med en sjuårig flicka. Enligt 48-åringen hade flickan övertalat honom till sexuellt umgänge.

År 2007 dömdes mannen på nytt, denna gång till sex års fängelse för bland annat grov våldtäkt mot barn och barnpornografibrott. 47-åringen hade under tre års tid förgripit sig på en flicka och även filmat övergreppen.

Men enligt TV 4 Nyheterna är pedofilen inte den enda inom friskoleföretaget som har dömts för grova brott. När mannen hamnade i fängelse överlämnade han ledningen till sin 49-åriga kollega och dennes 30-åriga hustru, en före detta prostituerad. Kvinnan hade precis avtjänat ett tvåårigt fängelsestraff för grovt koppleri eftersom hon var en av de huvudansvariga i en stor kopplerihärva med ryska prostituerade.

I dag är det den kvinnliga hallicken och hennes svärfar i 80-årsåldern som driver friskolorna, eftersom både 47-åringen och 49-åringen dömdes till fängelse och näringsförbud i januari i år.

Länkar: Fler som fått problem med rättvisan

Fuska eller inte fuska – det är frågan

Högskolorna där studenter fuskar mest

Kastade in böcker till inlåst elev

Josefin Svenberg / AllaStudier.se

Senast uppdaterad: 18 okt 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-08

Färre söker gymnasiets yrkesprogram

Dramatiskt färre elever har valt de praktiska utbildningarna på gymnasiet. Orsaken är förmodligen att de inte längre ger högskolebehörighet. Nu har de preliminära siffrorna för årets ansökningar till gymnasiet kommit. Trenden är tydlig: Färre elever väljer de praktiska gymnasielinjerna och fler väljer de teoretiska. Förra året valde 47 procent, nästan varannan, elev ett yrkesförberedande program p ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2012-04-24

Nu kan du välja om till gymnasiet

Känner du att du har valt fel till gymnasiet? Det är inte för sent. Nu börjar omvalsperioden, när du kan göra ändringar i din ansökan.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-08

Bästa tipsen när du ska välja program

Gymnasieantagningens chef ger sina bästa tips till årets nior inför valet. Charlott Andersson är chef på gymnasieantagningen och delar gärna med sig av sina bästa råd til ldig osm går i nian och nu ska välja din framtid. Till att börja med, säger hon, ska du tänka över dina intressen för att hamna så rätt som möjligt, men också e var du har dina bästa möjligheter.
Läs mer