16 apr 2019

Psykologi och juridik kan förbjudas

Flera ämnen kan försvinna. Ett av skälen är att "många humanistiska tankeskolor baseras på materialism".

Humanistiska ämnen på Irans universitet kommer att ses över och om de bedöms som "för västerländska" – förbjudas. Det meddelade Abolfazl Hassani, representant för utbildningsdepartementet på söndagen.

Exempel som nämndes var juridik, kvinnostudier, filosofi, psykologi och statsvetenskap.

– Många humanistiska tankeskolor baseras på materialism som motsäger de gudomliga islamska lärorna, sade storayatollan Ali Khamenei i ett tal i statlig tv.

TT
Senast uppdaterad: 16 apr 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-12

Språkkurser utomlands

Att studera språk i landet det talas är bra mycket mer effektivt än att rabbla glosor i ett svenskt klassrum. Lär dig ett språk snabbt, träffa människor från hela världen och få massor av upplevelser genom att gå en språkkurs utomlands. En språkkurs utomlands är öppen för alla, oavsett vilka förkunskaper i språket man har. Du kan alltså vara helt nybörjare.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2011-11-16

Lady Gaga-trillingar jagas av CSN

Bröderna jagas för fusk med studiemedlet. Här dyker de upp - i världsstjärnans musikvideo. Tre svenska trillingar har hamnat i blåsväder. CSN har polisanmält bröderna som mellan 2007 och 2010 ska ha använt förfalskade betyg och intyg för att kvittera ut stora summor pengar för utlandsstudier i Kalifornien och Japan. Enligt CSN rör det sig om 770 000 kronor.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2013-11-11

Mässan som tar dig framåt

Över 120 utställare finns på plats när mässan Kunskap & Framtid öppnar på Svenska Mässan på torsdag, för alla som är sugna på att utbilda sig. Nytt för i år är ett kreativt torg där man kan få bättre inblick i vad utbildningar inom konst, design, hantverk och mode kan leda till. Ingenjörsutbildning i Luleå, läkarprogram i Ungern eller pilotutbildning i Norge?
Läs mer