16 okt 2012

Rekordmånga söker till högskolan

Nytt sökrekord till högskolan samtidigt som antal platser minskar.  Det gör att konkurrensen ökar avsevärt framöver.

Det är nytt rekord igen för antalet anmälningar till högskolan, enligt Verket för högskoleservice (VHS). Vid midnatt natten mot tisdagen hade 209 023 personer sökt till vårens utbildningar. Det är 7 000 fler än för ett år sedan och 9 000 fler än för två år sedan.

Trots det ökande söktrycket minskar antalet studieplatser de kommande åren – nästa år med cirka 10 000 platser. Det innebär alltså att konkurrensen bland de sökande ökar.

Hitta din utbildning

Sök bland alla högskoleutbildningar i AllaStudiers sökfunktion

TT/AllaStudier.se
Senast uppdaterad: 16 okt 2012

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-22

En studiementor hjälper dig att nå framgång

När du skaffar en pluggmentor får du plötsligt en person att diskutera ditt studieliv med som varken är förälder, vän eller kurskollega. En stor del av poängen med att ha en studiementor är möjligheten att få ett extra stöd i sin studievardagen. Mentorns uppgift är att ha ditt bästa för ögonen. – Mentorn är inte där för att dominera eller berätta sina livshistorier av typen ”så här gjorde jag”, ut ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-04-16

Läkarstudenter använder knark

Enligt en undersökning är narkotikaanvändningen inte ovanlig bland läkarstudenter i Uppsala. En tredjedel vet var de kan få tag på narkotika. SR:s Upplandsnytt har genomfört en undersökning angående narkotikavanor bland läkarstudenter i Uppsala. I undersökningen svarade var sjätte student att de någon gång provat narkotika. Fem procent hade använt narkotika under den senaste månaden.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2022-08-12

Naturälskare – här hittar du karriären

Betyder sommaren att du klättrar i träd, planterar buskar och ständigt har jord under naglarna? Det finns perfekta utbildningar för dig. Och arbetsmarknaden ser ljus ut. Gillar du att jobba med växter och jord kan du få jobba både högt och lågt – bokstavligt talat. Utbilda dig till trädgårdsmästare och gräv gropar, bli arborist och klättra i träd eller jobba med helheten som landskapsarkitekt.
Läs mer