16 apr 2019

Läkarstudenter använder knark

Enligt en undersökning är narkotikaanvändningen inte ovanlig bland läkarstudenter i Uppsala. En tredjedel vet var de kan få tag på narkotika.

SR:s Upplandsnytt har genomfört en undersökning angående narkotikavanor bland läkarstudenter i Uppsala. I undersökningen svarade var sjätte student att de någon gång provat narkotika. Fem procent hade använt narkotika under den senaste månaden.

Nästan nittio procent av dem som använt narkotika hade använt marijuana eller hasch. På delad andraplats kom kokain, icke-narkotikaklassade nätdroger och ”annat” som LSD och svampar.

Mer än 30 procent av de tillfrågade visste hur de skulle kunna få tag på narkotika. Bland svaren förekom att man skulle fråga kompisar eller att man kunde få kontakt genom internet.

En student svarade ”Allt från egentillverkning, odling till lagning! Pågrund av min kreativitet skulle jag lösa problemet.”

Tips: Utbildningar

Narkotika

Kriminologi

Behandlingspedagog

Per Samuelson
Senast uppdaterad: 16 apr 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-04-16

Så kniper du ditt eget Nobelpris

Vill du få ett Nobelpris ur kungens hand? Här hittar du den ultimata guiden till världens mest prestigefyllda pris. Under de senaste 100 åren har 38 kvinnor fått priset. Motsvarande siffra för män är 723. De naturvetenskapliga ämnena är närbesläktade och ger dig möjligheten att knipa ett – eller två – pris beroende på hur du specialiserar dig. Exempelvis knep Marie Curie fysikpriset 1903 och kemi ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-20

Johan skapade spelsuccé

Det började som ett blygsamt studentbidrag till Svenska Spelmässan 2008. Tre år senare var den färdiga versionen av Magicka släppt och idag har spelet sålts i över en miljon exemplar. Under en föreläsning för drygt fyra år sedan började LTU-studenten Johan leka med tanken på att utveckla spel. Han fick med sig ett gäng kompisar och tillsammans siktade de på att få ihop ett bidrag til ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-08

Lysande utsikter – Fastighetsskötare

Praktiken lockade Alex Soto Serrano när han bestämde sig för att söka en plats på YH-utbildningen inom fastighetsförvaltning. Med bara veckor kvar på utbildningen ser han redan stora jobbmöjligheter direkt efter examen. Det finns gott om jobb inom fastighetsbranschen men ont om rätt kompetens. Därför är en utexaminerad fastighetsförvaltare attraktiv på arbetsmarknaden.
Läs mer