25 jul 2019

Saco Studentmässa

Onsdagen den 26 november öppnar Saco Studentmässa portarna för alla de Stockholmselever som ska välja utbildning efter gymnasiet. Nytt för i år är att studenterna kan speeddejta representanter från olika utbildningar, för att se om det klickar.

 – Tanken är inte att man ska bli kär, utan hitta en ny utbildning som man kanske inte tänkt på förut. Man sätter sig vid ett bord, utan att på förhand veta vilken utbildning det är, och får sedan två minuter på sig innan det är dags att flytta runt, säger Sandra Wahlgren, som ansvarar för Studentmässan på Saco.

Ett hundratal utställare gör sig nu redo att möta studenterna och väcka intresse för sitt område. Det gäller att kunna navigera i den stora utställningslokalen och sålla i utbudet av 70 olika seminarier. 

För att understryka vikten av förberedelse har Saco utlyst en belöning på 10 000 kronor till den klass där flest elever har använt planeringsverktyget Schemajakten. 

– Pengarna ska användas till den vinnande klassens studentfest, säger Sandra Wahlgren.

På hemsidan finns också en podcast, där förra årets besökare ger sina bästa tips inför mässan och tips på frågor som kan vara bra att ställa i montrarna. Här finns också personlighetstest för den som är osäker på vad han eller hon vill plugga efter gymnasiet. 

Jenny Sköld

Senast uppdaterad: 25 jul 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-14

Sista veckan – panikplugga inte

Sista dagarna inför högskoleprovet – så utnyttjar du dem bäst. Andreas har gett ut en bok om hur man lyckas och ger sina bästa tips.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-07-24

Så bygger du ditt varumärke medan du pluggar

Att engagera sig i det man brinner för och dela med sig av sin kunskap till andra. Det är två hörnstenar i byggandet av ditt personliga varumärke. Under studietiden gjorde Sara Rywe detta!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-07-03

Fixa studierna med rätt teknik

Vårterminen är här med hög press och små marginaler. Sätt studietekniken på en gång och slipp pluggpaniken. KTH-studenten Michelle Cañada kan knepen som gör skillnaden.

Läs mer