16 apr 2019

Skola – snart även på lördagar

För att klara kurserna kan skola på lördagar bli aktuellt för gymnasieelever. Försök ska börja på en skola.

Skola även på lördagar. Det kan bli verklighet redan nästa höst för de av Stockholms gymnasieelever som behöver extra hjälp för att klara sina kurser. När Stockholms stads budget för 2012 presenteras senare i veckan kommer ett förslag om lördagsgymnasium finnas med.

– Tanken är att de elever som har underkänt, eller riskerar att få underkänt ska kunna erbjudas att gå dit och få extra stöd i stället för att vänta till sommaren eller komvux eller inte få godkänt alls, säger Lotta Edholm (fp), skol- borgarråd i Stockholm.

Exakt hur lördagsundervisningen ska se ut är inte klart, inte heller i vilka ämnen undervisning ska bedrivas eller hur många lärare som kommer finnas tillgängliga. Inte heller hur mycket projektet kommer att kosta. Men försök kommer att börja på en skola.

– Det finns ingen prislapp utan det får tas inom ramen för den kommunala gymnasieskolan. Friskolorna är också välkomna att skicka sina elever men då får de betala för dem från sin skolpeng, säger Lotta Edholm.

Kristoffer Rengfors
Senast uppdaterad: 16 apr 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-18

Unga företagare – redan i skolan

Ung Företagsamhet, UF, jobbar för att öka företagsamhet i den svenska skolan. I två dagar anordnar man mässan Våga Vara Egen för unga entreprenörer på Stockholmsmässan i Älvsjö. – Vi arbetar för att alla gymnasieelever ska få möjlighet att starta företag. Förutsättningarna är såklart olika beroende på vilken utbildning de läser, säger John Cederqvist som är projektledare för UF Stockholmsregionen. ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2016-04-12

Tonåringar forskar på sommarlovet

Badkläderna byts mot forskarrockar och stranden mot kemilabb. Under två sommarlovsveckor får 40 tonåringar prova jobbet som forskare på Kemicentrum i Lund. Att många sovmorgnar försvinner är inget bekymmer, enligt Maaike Fokkema, 17. – Det här är intressant och man lär sig mycket som man kommer att ha nytta av, säger Maaike. Forskarskolan arrangeras av Astra Zeneca, och eleverna har bland annat p ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2015-09-18

Höj betygen snabbt

Från IG-varning till VG på två veckor. Isabelle vet hur du snabbt vänder dåliga betyg till bra.

Läs mer