21 okt 2021

Skriv erotiska texter och lägg in surkål

Lär dig att skriva erotiska texter utan klyschor och pinsamheter, eller hoppa på en kvällskurs i "gör-det-själv"-anda och lär dig att lägga in surkål.

Ett säkert tecken på att hösten står för dörren är dunsen på hallmattan när studieförbundens kurskataloger dimper ner. Utbudet av studiecirklar lockar med en höst i förkovrans och folkbildningens tecken och i år finns flera nyheter.

ABF i Stockholm erbjuder exempelvis en kurs i samarbete med RFSU om sexualitet. Den riktar sig till föräldrar som har barn hemma.

– Cirkeln heter sex och föräldraskap och ar upp utmaningar kring den egna sexualiteten, och hur man kan hjälpa sina barn att utveckla en positiv sexualiet, berättar Jessica Bäckman, handläggare på ABF.

Kursen leds av en legitimerad psykolog och sexualupplysare. Annars ligger klassiker som språk, konst och hantverk högt i kurs hos ABF.

Folkuniversitetet i Malmö satsar också på sex, men i en annan tappning: här kan du lära dig att skriva erotiskt utan att det blir vare sig sexistiskt eller övermättat blommigt och poetiskt. Kursen hålls på distans, i kurspresentationen förklarar cirkelledaren att det kan vara ett bra format för just den här kursen – den som skriver om sex kan känna sig extra naken och då är det skönare att sitta bakom sin datorskärm hemma.

Populära kurser

Studiefrämjandet: Här toppar släktforskning listan över de populäraste cirklarna i Sverige. Gitarr och yoga kvalar in på andra och tredje plats.

Medborgarskolan: Satsar på "Do-it-yourself"-temat och erbjuder kurser i hur man syr en egen klänning, gör surkål eller gör vad man kallar en "slow selfie"- ett tecknat självporträtt

TT

Senast uppdaterad: 21 okt 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-04-16

Kompletterande utbildningar

KOMPLETTERANDE UTBILDNINGAR HAR UPPHÖRT Kompletterande utbildningar erbjuder en spännande mix av utbildningar. Anordnarna är privata, men står under statlig tillsyn. Passar kompletterande utbildning dig? Hitta utbildningar Sök bland alla kompetterande utbildningar i Sverige. Tillsyn och kontroll Alla kompletterande utbildningar är ställda under statlig tillsyn.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-14

Så blir du mästare över fyrverkeriet

Intresserad av att ta ditt livsfarliga fyrverkeri-skjutande  till en ny nivå? För att jobba med fyrverkerier professionellt krävs bara en kort utbildning. Jonas Grahn är vd för PYRO Smålands Krutbruk, som tillverkar  pyroteknik,  och importerar och säljer fyrverkerier. Han har jobbat med fyrverkeri i 30 år. – De flesta som väljer det här yrket är intresserade av att det smäller, ryk ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-21

Förbered dig för zombieinvasion

Hur gör man om det blir zombieinvasion? Tja, det får deltagarna i ABF:s kurs reda på. Klä dig i dina slitnaste plagg, pudra dig med mjöl och halta så mycket du kan in i kurssalen. - Det ger pluspoäng, säger Agnes Löfqvist Nerme som nu ska göra zombiekursen på Arbetarnas bildningsförbund, ABF, i Malmö mer praktisk. I botten handlar kursen om vapen och flyktvägar vid en zombieinvasion.
Läs mer