18 okt 2021

Studenter tränas av militären

Ska lära sig ledarskap och disciplin vid militära läger. "Föräldrar och studenter måste stå enade mot beslutet."

Universitetsstudenter på Sri Lanka är oroade över att regeringen infört ett obligatoriskt ledarskapsprogram under militär regi. Enligt utbildningsminister Sunil Jayaratne ska kurserna införas för samtliga studenter redan i år, rapporterar The Sunday Leader.

Representanter från den nationella studentföreningen IUSF säger sig vara tveksamma till tilltaget, eftersom militärt ledarskap inte kan användas i det civila samhället. Enligt Sanjeewa Bandara, en representant från organisationen, är beslutet i linje med regeringens försök att sprida militära regler till hela samhället.

– Föräldrar och studenter måste stå enade mot beslutet att skicka studenter till militära läger, säger Bandara.

Artiklar om fler ovanliga utbildningar

"Zombies är som en naturkatastrof"

Vill du gå en kurs i duvmatning?

Per Samuelson

Senast uppdaterad: 18 okt 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-11

Studiemedlet sänks till utlandet

En stark krona och den globala finanskrisen som bromsar inflationen leder till att CSN nu minskar studiemedlet för studier i många länder. 1 juli sänker CSN studiemedlet för 44 länder, höjer det för 17 och låter det ligga kvar på samma nivå i 68 länder. I de mest populära länderna USA, Storbritannien, Danmark, Spanien sänks lånebeloppen med mellan 50 och 100 kronor i veckan.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2022-08-11

Studera i Spanien

Spanien har varit Europas raket på studiehimlen under 2000-talet. Spanskan lockar och landet andas värme och exotism. Läs mer här!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-11

Studera i Danmark

Vårt grannland i söder har många olika utbildningar att erbjuda och är i dag ett av de länder som flest svenskar väljer att studera i. Här får du all information och bra tips du kan tänkas behöva för din tid som student i Danmark! 

Läs mer