29 apr 2013

Så väljer du rätt kurs

Vi tog hjälp av experter för att reda ut vilka faktorer som är viktiga när man ska välja kurs för kompetensutveckling på jobbet.

Det absolut viktigaste är att vara tydlig med målet för utbildningen. Vad ska utbildningen resultera i? Se till att målet med utbildningsinsatsen är 
S-M-A-R-T, det vill säga Specifikt, Mätbart, Accepterat, Realistiskt och Tidsatt, säger Eva M Torsson, vd för Sveriges Auktoriserade Utbildningsföretag.

Petra Rosenberg är utvecklingsansvarig för IHM:s ledarprogram och betonar betydelsen av att utbildningsinsatsen ska leda till effekt i deltagarens verksamhet. Det innebär att insatsen omedelbart ska kunna omsättas i praktiken.

­– En utbildningsleverantör måste kunna identifiera ditt behov och ge dig råd om vilken utbildning som passar dig, säger Petra Rosenberg.

När det gäller utbildningsinnehållet tycker Petra Rosenberg att det är viktigt att man tittar på vilka teorier och koncept programmet bygger på och hur det pedagogiskt är uppbyggt så att det verkligen utvecklar beteenden och inte bara insikter.

Om det finns verktyg och metoder i utbildningen, säkerställ att de bygger på en forskningsgrund. Då leder utbildningen också till bättre prestation och högre effekt.

– Det är bra om utbildningen sker över tid, så att deltagaren får möjlighet att reflektera, träna och omsätta teorier till praktisk handling i den egna verksamheten, säger Petra Rosenberg.

Säkra kvaliteten på kursen

Sveriges Auktoriserade Utbildningsföretag (SAUF) är branschorganisationen för kommersiella utbildningsföretag som arbetar med kompetensutveckling av vuxna för arbetslivet. Det är den enda organisationen som kvalitetssäkrar utbildningsföretag oavsett vilket ämne de utbildar i.

75 utbildningsföretag är kvalitetssäkrade av SAUF. Väljer du något som inte finns med bland dessa, var noga med att ta kreditupplysning och kolla med Allmänna Reklamationsnämnden. Finns F-skattesedel? Om inte, kan det vara tecken på strul.

Var också noga med att ta referenser!

Checklista
  • Identifiera en tydlig målsättning med utbildningen

  • Välj en leverantör som erbjuder rådgivare

  • Kontrollera att upplägget med kurstillfällen passar dina behov
  • Välj en leverantör som är kvalitetssäkrad

  • Ta referenser

  • Kontrollera forskningsbakgrund

  • Se till att det tekniska stödet är bra, särskilt om du läser på distans

Sök och jämför

I sökfunktionen får du lätt överblick och kan jämföra kurser inom din ämnesinriktning.

Johanna Boussard
Senast uppdaterad: 29 apr 2013

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-14

Så får du chefen att betala för din kurs

Är du sugen på att gå en kurs  som vässar dig i karriären? Då har du två utmaningar: Först att hitta rätt kurs – och sedan att övertyga chefen om att pröjsa. Rätt kurs hittar du enklast genom att googla, eller gå in på exempelvis utbildning.se, och prata med andra i ditt nätverk som har gått liknande kurser. – Skriv ner vad som skiljer olika kurser åt vad gäller kostnad, tidsomfattning och vi ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-08

Övertyga chefen om kursen

Hur lyckas du få arbetsgivaren lika övertygad som du själv om att du behöver kompetensutveckling? Vi frågade en expert om tips. Det finns ingen laglig rätt till kompetensutveckling även om det i vissa kollektivavtal finns skrivelser att en viss pott pengar ska sättas undan till kompetensutveckling för personalen.  Alltså är du oftast hänvisad till din egen förmåga att motivera inför chefen at ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-07

Hitta starta eget-kursen

Många är intresserade att starta eget på deltid, visar undersökning. Korta kurser som hjälper i företagandet är därför efterfrågade. Vi hjälper dig hitta kursen. Folkuniversitets mitt-i-karriären-barometer visar att över hälften av alla yrkesverksamma svenskar vill byta jobb och ungefär en tiondel är intresserade av att starta eget på deltid. – Det var tydligt i vår undersökning att många vill sta ...
Läs mer