19 okt 2021

Usel rektor sänkte skola med Excel

Har du funderat på att ljuga i ditt CV och låtsas att du kan något du inte behärskar? En rektor i Helsingborg stängde skolan på ett ovanligt sätt.

Några veckor före skolstart kom beskedet som en blixt från klar himmel: Den kristna friskolan Pauliskolan i Helsingborg läggs ner. Den förre rektorn gjorde fel i dataprogrammet Excel och därför upptäcktes inte bristen på pengar förrän det var för sent. I måndags försattes skolan i konkurs, skriver Helsingborgs Dagblad.

Enligt Maria Holm vid skol- och fritidsförvaltningen kommer samtliga, cirka 80 drabbade elever, att få plats på andra skolor.

Relaterat

Rektor-robot väcker trötta elever

Lärare varnas för tuschstraff

Rektorer anlitar byggelever privat

TT / AllaStudier.se

Senast uppdaterad: 19 okt 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-15

Humanistiska programmet

Tycker du att det är intressant med människans historia och utveckling så kommer du ha mycket glädje av humanistiska programmet. På humanistiska programmet läser man språk, litteratur, filosofi och historia för att förstå hur dessa ting påverkas av människans utveckling. Verkar detta något för dig så finns två olika inriktningar som du kan välja mellan:  Som advokat företräder du al ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-07

Från vagga till grav – landets galnaste utbildningar

Vill du analysera en bebis eller snickra ihop din egen begravning – bokstavligt talat? Här hittar du några av de galnaste utbildningarna i landet. "Spädbarnspsykologi på distans" Kursen i spädbarnspsykologi på Linnéuniversitetet är en unik utbildning som ges på distans. På kursen lär du dig om foster, föräldraskap och utvecklingspsykologi. Eftersom kursen är webbaserad har man haft studenter som ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-12

Här finns jobben 2018

Gymnasielärare inom yrkesämnen, arbetsterapeut och receptarie är tre yrken där konkurrensen om jobben bedöms liten om fem år. Här är en färsk lista över yrkena där det finns jobb om fem år. Sökfunktion: Hitta din utbildning Gymnasielärare inom yrkesämnen, arbetsterapeut och receptarie – det är tre yrken där det bedöms vara liten konkurrens om jobben om fem år.
Läs mer