06 okt 2021

Lärare varnas för tuschstraff

En högst ovanlig bestraffning har lett till att en lärare nu blir varnad.

Lärarens bestraffning märktes.

Han plockade fram en tuschpenna och målade de två eleverna i ansiktet inför de andra eleverna. De två hade kommit för sent till en lektion.

Arbetsgivaren anser att lärarens agerande var i högsta grad olämpligt och ger nu honom en varning, rapporterar Hallands Nyheter. Händelsen inträffade i höstas på ett gymnasium i Västergötland.

Relaterat

Var finns framtidens jobb?

TT

Senast uppdaterad: 06 okt 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2011-11-07

Betygen rasar – men hoppet lever

Enligt en undersökning är det betygras i skolor som ligger i socialt utsatta områden. På Hovsjöskolan i Södertälje får endast hälften av niorna gymnasiebehörighet. Vi träffade två av skolans framtidshopp. Statistiska centralbyrån har i uppdrag av Rapport tittat på skolorna i 38 stadsdelar som ligger i socialt utsatta områden. Resultatet visar ett dramatiskt betygras.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-18

Pedofil fick starta gymnasieskolor

En dömd pedofil fick starta tre friskolor i Stockholm. Idag har han lämnat över ledningen till kvinnlig hallick. En dömd pedofil har startat och drivit tre fristående gymnasieskolor i Stockholmsområdet, uppger TV 4 Nyheterna. År 2000 fick den 47-årige mannen tillstånd att starta friskolorna, trots att han mindre än två år tidigare avtjänat ett treårigt fängelsestraff för att ha haft samlag med en ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2011-11-03

Nu får du plugga cirkus <br />på gymnasiet

Vill du bli akrobat? Skolverket har godkänt 94 särskilda varianter av gymnasieutbildningar.

Läs mer