09 nov 2011

Video: Hudfärg och kön bestämmer priser när studenter säljer kakor

Studenterna säljer kakor. Men priset sätts beroende på kundernas personliga förutsättningar. Reaktionerna har inte låtit vänta på sig.

Den republikanska studentföreningen vid universitetet i Berkeley, Kalifornien, har planer på att arrangera en ovanlig kakförsäljning. För att få köpa godsakerna måste exempelvis vita män betala två dollar, latinamerikanska män en dollar och kvinnor får 25 cent rabatt på alla priser.

Enligt föreningens ordförande är det ett sätt att belysa orättvisor i samhället. Men reaktionerna har inte varit positiva, rapporterar CNN.

Klicka på videon för att se rapporten.

AllaStudier.se
Senast uppdaterad: 09 nov 2011

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2011-11-08

1 000 spänn för att vakta fulla kursare

Fulla studenter har kissat i rabatter och klätt av sig nakna. Nu har universitetet fått nog. Länkar: Fler ovanliga inkomster. Universitetet i Cambridge erbjuder studenter pengar för att ”sitta barnvakt” åt alkoholpåverkade kurskamrater på baler och fester på campusområdet. Enligt studenttidningen The Tab kan summan vara uppemot 100 pund (cirka 1 000 kronor) för en kväll.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2016-04-12

Video: 5 lektioner i Sveriges geografi

Vet inte du heller var Norrköping ligger eller vilken som är "parkernas stad"? Lugn bara lugn. Vi har konsulterat experter. Geografi
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-07

Läs fotbollshistoria på universitetsnivå

Lär dig allt om fotboll, Harry Potter eller orkidéer. Det finns många udda kurser att välja bland. Fotbolls-studenten Fredrik Sinander är jättenöjd med sitt val. Om du inte är sugen på någon av de mer traditionella utbildningarna, som ekonomi eller medicin, finns det gott om smalare alternativ att välja bland. En udda kurs är "Fotbollens historia" (7,5 högskolepoäng) vid Malmö Högskola.
Läs mer