03 jul 2019

Välkommen till Yrkes-SM, Sveriges jobbigaste evenemang

Har du drömt om att bli murare? Svetsare? Flygmekaniker? Plattsättare? Plåtslagare? Målare? Frisör? Träarbetare? Grafisk designer? Florist? Då kan Yrkes-SM vara något för dig. 

Yrkes-SM är Sveriges största satsning för att öka intresset och rekryteringen till moderna yrkesutbildningar inom bygg, design, industri, it, service, vård- och tekniksektorn.

Genom ett stort och innehållsrikt tävlings- och uppvisningsarrangemang vartannat år tävlar och mäter hundratals av Sveriges mest yrkesskickliga ungdomar sina krafter mot varandra inom ett 30-40-tal yrken.

Alla med det gemensamt att de vill tävla och gärna vinna medalj men också för att få visa upp sina yrken för att få fler unga att våga välja samma yrke som de valt. De vill också inspirera andra att titta närmare på, ibland okända men spännande, yrkesutbildningar som ger ett bra framtidssmart jobb med mycket goda framtida jobbchanser.

Sidor att hålla koll på

allastudier.se

worldskills.se

yrkessm.se

#Yrkessm

#Blinåt

Senast uppdaterad: 03 jul 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-04-16

Kompletterande utbildningar

KOMPLETTERANDE UTBILDNINGAR HAR UPPHÖRT Kompletterande utbildningar erbjuder en spännande mix av utbildningar. Anordnarna är privata, men står under statlig tillsyn. Passar kompletterande utbildning dig? Hitta utbildningar Sök bland alla kompetterande utbildningar i Sverige. Tillsyn och kontroll Alla kompletterande utbildningar är ställda under statlig tillsyn.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-08

Guide: Hitta rätt coachutbildning

Coacherna finns allt oftare i vårt vardagsliv och fler vill utbilda sig till det. Men det är rörigt när man ska leta utbildning. Vi hjälper dig. Sökfunktion: Hitta din coachutbildning Karriärcoach, idrottscoach, lifecoach eller sexcoach. Numera spelar coachen allt oftare en viktig roll i vårt vardagsliv. För att locka fram saker inom oss som leder till det vi eftertraktar som mest – personlig ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-18

Sök höstens hetaste Make Up-utbildning

Make Up Institute är en internationell skola som sedan länge ligger i framkant när det handlar om makeup- och hårstylistutbildningar. Vid Odenplan i centrala Stockholm huserar den kända skolan, Make Up Institute. Många makeup-artister har börjat sin karriär som elever här för att sedan gå vidare till att jobba med exempelvis mode, tv, film eller teater.
Läs mer