Vetenskapsteori och forskningsmetodik inom odontologi

Karolinska institutet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Huddinge
15 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Huddinge

Vetenskapsteori och forskningsmetodik inom odontologi

Kursen ger fördjupade kunskaper om vetenskapsteori och forskningsmetodik samt om tillämpningen inom odontologisk forskning. Den ger dig möjlighet att ytterligare utveckla din förmåga till kritisk granskning och ett forskningsetiskt förhållningssätt och lägger grunden för att efter avslutad kurs kunna genomföra ett examensarbete på avancerad nivå inom ditt huvudområde. Kursen är speciellt riktad till dig som har för avsikt att läsa till en magisterexamen i tandteknik eller oral hälsa, eller till en masterexamen i odontologi. 

Kursen ges på kvartsfart under ett läsår. I kursen ingår obligatoriska undervisningsaktiviteter och examinationer på campus Flemingsberg. Resterande delen bygger på självstudier och eget arbete med inlämningsuppgifter/forskningsplan.

Kursens undervisningsspråk och examinationsspråk är både svenska och engelska.

Förkunskaper

Yrkes- eller kandidatexamen om minst 180 hp inom odontologi, odontologisk profylaktik/oral hälsa eller tandteknik. Dessutom krävs Svenska B/Svenska 3 och Engelska A/Engelska 6 med lägst betyget godkänd/E.

Karolinska institutet

Karolinska Institutet (KI) är ett av världens ledande medicinska universitet och Skandinaviens största centrum för medicinsk utbildning och forskning som spänner över hela det medicinska fältet, från psykologi till cell- och molekylärbiologi. Hit kommer studenter och forskare från jordens alla...


Läs mer om Karolinska institutet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Karolinska institutet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Vetenskapsteori och forskningsmetodik inom odontologi

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön