Trött på chefen? Bli din egen!
21 okt 2021

Trött på chefen? Bli din egen!

Funderar du på att söka dig vidare i karriären? En kurs i företagande kan bli en puff i rätt riktning för just dig.

Södertörns högskola har du chansen att utveckla dina kreativa sidor. Kursen ”Kultur och entreprenörskap” ger dig verktygen för att driva ett framgångsrikt företag och riktar sig främst till dig som redan befinner dig i yrkeslivet.

– Det är en påbyggnadsutbildning för den som pluggat eller har arbetslivserfarenhet sedan tidigare. Konstnärer är ofta bra konstnärer, men dåliga på avtal, ekonomiplanering och att driva projekt, säger Ann-Sofie Köping Olsson, prefekt på institutionen för ekonomi och företagande.

Utbildningen går på halvfart för att passa den som är yrkesverksam. Den är anpassad till frilansare inom den ”kreativa näringen” som konstnärer och journalister. De flesta kursdeltagarna är redan yrkesverksamma.

– Regeringen säger att utbildningar i entreprenörskap behövs inom konstnäringen. Många är tacksamma, för det här behövs. Efter utbildningen får de diplom för att de är bra på konst men de är inte rustade för arbetsmarknaden, säger Ann-Sofie.

Under kursen gör deltagarna bland annat en marknadsplan inom ramen för sin egen verksamhet. Enligt Ann-Sofie får studenterna en större trygghet med sig efter kursen och de fortsätter jobba.

Tips: Utbildningar inom företagande

Företagsekonomi

Entreprenörskap

Försäljning

Redovisning

Per Samuelson

Senast uppdaterad: 21 okt 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-07

Plugga något nytt och byt upp dig

För medelålders personer som satsar på en helt ny karriär är det klassiska yrken som gäller. Sjuksköterska och lärare är de populäraste valen. Och det är mest kvinnor som sadlar om. Efter nästan 20 år som journalist vill Anna Helmerson göra något annat. Efter tre år kommer hon att vara färdig sjuksköterska. – Jag är 45 år i dag. När jag är klar är jag 48.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2013-04-21

Kurs gav bättre chefer

Ledarskapskurserna hos Företagsuniversitetet ledde till ökad produktivitet, högre säkerhet och bättre chefer. Vi träffade HR-managern Cecilia Asp på Nynäs som berättade om företagets kompetensutveckling.På väggarna i entrén till Nynäs reception finns på den ena sidan ett tecknat oljeraffinaderi bestående av de anställdas signaturer och på den andra en pedagogisk illustration som visar vad föret ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2015-09-28

"Jag är nöjd"

Efter en kurs hos Företagsuniversitetet känner Maria Gottberg att hon är mer självsäker och har mer tyngd i sitt jobb som VD-assistent. Kursen har dessutom gett henne en ökad förståelse för verksamheten.– Jag vet nu mer vad jag kan bidra med, säger hon.Maria Gottberg sökte kursen Executive Assistant för att hon kände att hon ville utvecklas i sin roll som VD-assistent på Skandia.
Läs mer