16 apr 2019

"Zombies är som en naturkatastrof"

I februari startar kursen ”Att överleva en zombiekatastrof” på Norra Stor Stockholms ABF. Redan innan kurskatalogen kommit ut har 35 personer anmält sig. Kursen utgår från hur vi kan lära oss mer om verkligheten genom zombieböcker och zombiefilm.

Vad kan vi lära oss av zombies?

– Zombies kan vi kanske inte lära oss så mycket av men litteraturen och filmerna. Man kan lära sig om hur isolerade människor kämpar mot omvärlden. Zombies är som en naturkatastrof. Du kan ju resonera med en vampyr men det är inget resonabelt med en zombie, säger kursledare Herman Geijer.

Vilken typ av zombies fokuserar ni på?

– Det är mest de långsamma. Men det skulle ju vara katastrofalt om man inte var förberedd på en springande zombie, som i 28 dagar senare. Man kan i och för sig diskutera om det är en zombiefilm... En långsam zombie som vaggar fram är komisk. Men det är inget komiskt med en zombie som kommer springande mot dig.

Vad ska jag tänka på om jag blir attackerad av zombies?

– Ta dig därifrån och lämna storstäderna. Som vapen skulle jag rekommendera en kofot eller något annat man har hemma. I TV-spel ska man ofta skjuta zombies. Jag tror inte att det är rätt väg, säger Herman.

Per Samuelson
Senast uppdaterad: 16 apr 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2011-11-09

Video: Extremt studentboende

Tänker du utanför lådan? Eller känns det som att du bor i en? Två designers har lanserat en väldigt ovanlig inredningsidé. Studenter med skral budget och små boenden behöver möbler som är både billiga och praktiska. Många löser problemet på ett stort varuhus eller en billig loppis. Här på AllaStudier.se väntar vi på att den tyska designerduon Marcel Krings och Sebastian Mühlhäuser ska få sitt pro ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-12

"Nu får de betalt för att läsa Batman"

Politik, underhållning och identitet? Snart kan du få veta vad tecknade serier handlar om. En nordisk forskargrupp får pengar för att forska om tecknade serier. Michael F Scholz, professor i modern historia vid Högskolan på Gotland, är med i styrelsen för nätverket som fått namnet Nordic Network for Comics Research. Tycker du, allvarligt, att det behövs forskning om tecknade serier? – Haha!
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-21

Skriv erotiska texter och lägg in surkål

Lär dig att skriva erotiska texter utan klyschor och pinsamheter, eller hoppa på en kvällskurs i "gör-det-själv"-anda och lär dig att lägga in surkål. Ett säkert tecken på att hösten står för dörren är dunsen på hallmattan när studieförbundens kurskataloger dimper ner. Utbudet av studiecirklar lockar med en höst i förkovrans och folkbildningens tecken och i år finns flera nyheter.
Läs mer