14 okt 2021

Klass fick IG i kurs som inte fanns

Kursen i svetsning var obligatorisk och skulle såklart betygsättas. Synd då att skolan inte hade gett kursen från första början.

En hel klass på Varbergs praktiska gymnasium fick betyget Icke godkänd (IG) på en obligatorisk kurs i svetsning. Detta trots att kursen aldrig hade getts. Nu får skolan kritik av Skolinspektionen, uppger Hallands Nyheter på nätet.

Rektorn har i ett yttrande till inspektionen skrivit att man nu ska hålla en utbildning för lärare om bland annat betyg. Eleverna, som tog studenten förra sommaren, har fått chans att gå kursen i efterhand.

TT / AllaStudier.se

Senast uppdaterad: 14 okt 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-12

Naturvetenskapsprogrammet

Är du intresserad av vetenskap? Vill du veta hur naturliga processer går till? Och gillar du matte? Detta är programmet för dig som vill veta hur den fysiska världen fungerar. Du får plugga ämnen som biologi, fysik, kemi och matte. Vissa skolor har speciella inriktningar på sina program, men dessa två finns alltid att välja: NaturvetenskapGillar du att labba och vill plugga något naturvetenskaplig ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-07

Den seglande gymnasieskolan

På Öckerö finns gymnasieprogrammet som inte liknar något annat. Här pluggar eleverna på en båt  - och får uppleva världen samtidigt. – För mig var seglingen själva höjdpunkten, känslan av att vara långt hemifrån och bara se horisonten och havet som glittrar, säger Karin lavett Blomkvist som liksom William Alexandersson nyligen är hemkommen från sitt livs äventyr.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2016-04-12

Tonåringar forskar på sommarlovet

Badkläderna byts mot forskarrockar och stranden mot kemilabb. Under två sommarlovsveckor får 40 tonåringar prova jobbet som forskare på Kemicentrum i Lund. Att många sovmorgnar försvinner är inget bekymmer, enligt Maaike Fokkema, 17. – Det här är intressant och man lär sig mycket som man kommer att ha nytta av, säger Maaike. Forskarskolan arrangeras av Astra Zeneca, och eleverna har bland annat p ...
Läs mer