plugga och jobba heltid
21 jul 2022

Fler vill plugga och jobba heltid

Vill du ta en kurs men samtidigt fortsätta att jobba? Då är du inte ensam. Fler efterfrågar utbildningar med undervisning på tider som gör att man kan behålla sitt heltidsjobb.

Hitta din kurs vid sidan av jobbet:

Sök bland yrkesutbildningar

Sök bland fristående kurser

Allt fler vill vidareutveckla sin kompetens, men samtidigt fortsätta jobba heltid. 

Vi märker ett tryck från yrkesverksamma som vill kompetensutveckla sig vid sidan om sitt jobb, men vill gå en kurs som inte stjäl tid från heltidsjobbet. Det kan handla om att man har fått nya arbetsuppgifter och behöver mer kött på benen, att man vill bredda sig eller gå in på ett nytt spår inom sin bransch, säger Mona Lanneskog, Folkuniversitetet.

Som en följd av efterfrågan ökar Folkuniversitetet i vår antalet diplomutbildningar, där undervisning sker 1-2 kvällar i veckan. Vissa utbildningar är helt nya för att svara på nya behov på arbetsmarknaden. En av de nya utbildningarna är Visual Merchandiser, som tar yrket dekoratör till en ny nivå.

Kunderna är kunniga idag och vet vad de kan kräva. Det räcker inte längre att erbjuda rätt produkt på rätt plats till rätt pris. Nu måste man kunna skapa en miljö som ger en upplevelse och en destination som kunder vill besöka. Det kräver mer av yrkesrollen, dekoratör var ett smalt yrke där man gjorde samma statiska arbetsuppgifter, nu är det en bredare roll där man ska vara kunnig inom fler plan, säger Sofia Andrén, kursledare för kursen Visual Merchandiser.

Senast uppdaterad: 21 jul 2022

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2012-09-04

Så hittar du din rätta roll på jobbet

Frida Olsson älskar när den ena dagen på jobbet inte är den andra lik, när hon måste tänka nytt hela tiden – gärna utanför ramarna – för att lyckas med en större utmaning. Då kan du tänka dig hur hon kände sig på sitt tidigare jobb. Jobbet var att dagarna i ända skicka ut fakturor. – Jag var helt slut på energi när jag kom hem på kvällarna, trots att jag hade både kolleger och chef som var jätteb ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2012-09-04

Låt misslyckandet bli ett steg framåt

Efter en tung motgång i karriären är det frestande att kasta in handduken och säga: ”Nej, det här är nog inget för mig.” Men vänta – du drar kanske förhastade slutsatser.  De flesta har gjort insatser i karriären som gått snett, eller hamnar i situationer som har känts helt fel. Har det hänt dig också? Kanske är du i detta just nu? Då är det dags att upptäcka ett nytt sätt att betrakta dessa situ ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-21

Skriv erotiska texter och lägg in surkål

Lär dig att skriva erotiska texter utan klyschor och pinsamheter, eller hoppa på en kvällskurs i "gör-det-själv"-anda och lär dig att lägga in surkål. Ett säkert tecken på att hösten står för dörren är dunsen på hallmattan när studieförbundens kurskataloger dimper ner. Utbudet av studiecirklar lockar med en höst i förkovrans och folkbildningens tecken och i år finns flera nyheter.
Läs mer