Visa allastudier.se som: Mobil

Kultur, meditation och måleri – distans för seniorer

Geijerskolan, Folkhögskolan i Ransäter
Sammanfattning
Folkhögskola
Distans
1 år
Deltid
Geijerskolan

Kultur, meditation och måleri – distans för seniorer

Välkommen till Ransäter och Värmland!

Sedan länge har Geijerskolan arrangerat konstkurser i olika former. Nu utökar vi kursutbudet med en seniorkurs med fokus på kultur, meditation och måleri. I vacker och inspirerande värmländsk miljö kan du på halvtid/distans utforska och utveckla dina konstnärliga intressen, genom att kombinera meditation med frigörande måleritekniker. Meditation, kroppslig och sinnlig närvaro ligger till grund för det konstnärliga uttrycket på denna kurs. På Geijerskolan finns vackra och inspirerande miljöer för de meditationsstunder vi erbjuder och i ateljén får du prova olika material och metoder för att komma igång med ditt meditativa skapande. Vi kommer dessutom att göra gemensamma utflykter till relevanta upplevelsemål. Du får lärarledd handledning vid 2 träffar per termin – tisdag, onsdag och torsdag. Mellan träffarna sker kommunikation via mejl, där vi också delar ut hemuppgifter och information.

Kulturens och måleriets landskap

Geijerskolan i Ransäter är en klassisk internatfolkhögskola mitt i Värmland nära Klarälven. Runt om Ransäter finns både vacker natur och många intressanta kulturella utflyktsmål och upplevelser. Värmland omtalas som kulturens och måleriets landskap och med sin sagolika natur räknar vi med att vi kommer att finna skönhetsupplevelser som kan stimulera våra inre landskap. Ransäters centrala läge på Värmlandskartan gör det möjligt att inom rimlig tid nå många olika inspirerande utflyktsmål.

För vilka?

För er som lockas av Värmland och vill befinna er i ett kulturellt sammanhang där vi tar vara på gruppdeltagarnas kunskaper och erfarenheter och tillsammans verkar för det livslånga lärandet. Utflykter varvas med meditationer och reflektioner som kan inspirera ditt skapande. Kursen vänder sig till dig som är sugen på att kombinera sinnlig närvaro med måleri och som inte har så mycket erfarenhet av detta sedan tidigare. Undervisningens mål är att försöka möta varje individ där den befinner sig.

Vad sker under de fysiska träffarna på plats på Geijerskolan?

Varje träff börjar med ett gemensamt kvällsfika med reflektioner runt egna erfarenheter samt en meditation på måndagskvällen. Under de resterande dagarna arbetar vi med att förbinda sinnet med kroppen. Vi utforskar vår kreativitet med hjälp av sköna kroppsrörelser, enkla andningsövningar och meditationer i kombination med praktiskt måleri i vår ateljé där material och tips på uppgifter presenteras. Du får måla i akvarell, kritor, gouache och akryl.

Med Ransäter och dess historia som bas gör vi utflykter i landskapet som vi varvar med god mat och kaffe i behagligt tempo tillsammans med vår guide. Tilläggas ska också att Geijerskolan är känd för sin goda mat.

Vid dagens slut finns det tid för avkopplande samkväm på skolan tillsammans med gruppen. För de som vill kan man också delta i det myllrande liv som en folkhögskola med stort internat utgör. Vissa kvällar i veckan kan det ordnas cafékvällar och konserter av skolans deltagare.

Mellan träffarna

Mellan träffarna på Geijerskolan kan du gärna undersöka om dina meditationsstunder ger inspiration till ditt måleri och vise versa, du kan fördjupa dig i eget måleri och återkoppla till de resonemang vi för när vi träffas. De bilder du skapar mellan träffarna får du gärna ta med till nästa träff så att de kan bli stommen i gruppens diskussioner på plats. Kontakten mellan kurserna hålls via mejl.

Målsättning

Att lära sig hämta inspiration genom stunder av sinnlig närvaro och kombinera det med att utforska sitt eget kreativa uttryck. Att vara en del i en grupp och få inspiration genom den. Att öka kunskapen och nyfikenheten för den inre världen och samtidigt fördjupa kunskap om de material och tekniker som du kan använda i ditt måleri. Öva upp erfarenhet att vända blicken inåt och finna känsla för motivval, komposition, färg och form. Att väcka glädjen till ditt skapande genom upplevelser av din inre värld.

Antagningsvillkor

Inga förkunskaper krävs. Ansökan inskickad före 15 maj och ett personligt brev. Besked om antagning skickas ut efter sista ansökningsdatum.

Kostnader

Undervisningen på folkhögskola är avgiftsfri. Du betalar en avgift för boende 4 nätter, mat och kaffe på ca 2100:-/träff. Kostnader för studiebesök och resor tillkommer.

Geijerskolan, Folkhögskolan i Ransäter

Geijerskolan, Folkhögskolan i Ransäter

Välkommen till Geijerskolan, Folkhögskolan i RansäterVill du gå på en skola för människor med olika livserfarenheter och livsplaner? Då är Geijerskolan, Folkhögskolan i Ransäter helt rätt för dig. Geijerskolan grundades 1952. Huvudman är Stiftelsen Geijerskolan i Ransäter. Skolan ligger i Ransäter...


Läs mer om Geijerskolan, Folkhögskolan i Ransäter och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Kultur, meditation och måleri – distans för seniorer
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Geijerskolan, Folkhögskolan i Ransäter

Geijerskolan, Folkhögskolan i Ransäter Facebook

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Kultur, meditation och måleri – distans för seniorer från Geijerskolan, Folkhögskolan i Ransäter, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner för Kultur, meditation och måleri – distans för seniorer

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: