Sammanfattning
Korta Yh-utbildningar
Distans
10 veckor
Deltid
CSN-berättigad

Videoreportage

Medieinstitutet

Typescript

Efterfrågad kurs för webbutvecklare

Kort fördjupande kurs i TypeScript för dig med tidigare erfarenhet av programmering och Javascript. Du får verktyg för smidigare kvalitetssäkring och validering av kod.

Efterfrågan av Typescript

Behovet av kompetens i Typescript märks genom ökad efterfrågan på webbutvecklare med dessa kunskaper. En rapport från Swedsoft (2022) visar också på att efterfrågan på mjukvaruutvecklare med breda profiler ökar.

Arbetsgivarna behöver medarbetare med kunskaper om språket och dess komponenter, kvalitetssäkring och felsökning samt med stora färdigheter att abstrahera logik och organisera kod samt använda de verktyg som krävs för att hantera de fel som uppdagas.

Utbildningens mål

Målet med kursen är att du ska kunna använda TypeScripts egenskaper för att transpilera JavaScript. Efter avslutad kurs ska den studerande kunna avancerad TypeScript.

Efter avslutad utbildning har du kunskaper:

 • TypeScript
 • Typer
 • Interface
 • Unioner
 • Klasser
 • Moduler
 • Inference
 • Kvalitetssäkring av kod
 • Felsökning

Förkunskaper

 • Slutbetyg från gymnasium
 • Yrkeserfarenhet: 1 år heltid. Typ av yrkeserfarenhet: Dokumenterad yrkeserfarenhet av programmering/webbutveckling med javascript

Upplägg

Preliminär start Start 2023-09-30.
Lämna en intresseanmälan så får du besked om och när kursen startar.

Kostnadsfri

Kursen är kostnadsfri och vänder sig till dig som är yrkesverksam.

På distans

Kursen bedrivs på distans med ett utbildningspass per vecka. Kursen går utmärkt att kombinera med arbete och har ett flexibelt upplägg som gör att du kan följa undervisningen på distans via streamad livesändning. Utöver detta förväntas kursdeltagaren själv ta del av inläsningsmaterial, studieuppgifter, gruppövningar mm.

Mycket av verklighetsanknytningen i utbildningen utgörs av praktisk tillämpning med skarpa projekt, detta för att hela tiden koppla teoretiska kunskaper till färdighetsträning. Utbildningen innehåller studieuppgifter oberoende av tid och rum i form av filmade föreläsningar och projekt, såväl individuella som i grupp.

CSN

Kursen är CSN-berättigad. Mer om att söka studiemedel kan du läsa på csn.se. YH finns under ”Studerande övriga utbildningar”. Kursen räknas som en yh-utbildning.

Målgrupp

Vem ska gå utbildningen?

Utbildningen i Typescript vänder sig till yrkesverksamma webbutvecklare. Du behöver minst ett års erfarenhet av programmering och javascript för att kunna tillgodogöra dig kursen, kunna reflektera till den egna arbetssituationen. Kursen låter dig kombinera studier med arbete för att snabbt omsätta nya kunskaper i praktiken.

Medieinstitutet i Sverige AB

Kvalitetsutbildningar inom digital kommunikationMedieinstitutet är det självklara valet för dig som är intresserad av digital strategi, webb, IT, kommunikation och marknadsföring. I över fjorton år har tusentals studenter tagit examen hos oss och påbörjat en kometkarriär inom sitt intresseområde. Våra...


Läs mer om Medieinstitutet i Sverige AB och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Typescript
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till utbildaren

Medieinstitutet i Sverige ABRecensioner

Det finns inga recensioner för Typescript

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Typescript från Medieinstitutet i Sverige AB, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön