Auktoriserad Elinstallatör

Nercia Utbildning
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Trollhättan
120 yh-poäng
Deltid
Klassrum
Startdatum: 2024-08-12 - Trollhättan

Auktoriserad Elinstallatör

Genom vår utbildning till auktoriserad elinstallatör lär du dig planera och utföra elinstallationer och lösa problem som kan uppstå i olika typer av elanläggningar. Du får kunskaper i att utföra projektering av installationer av elkraft samt hur elmaskiner av olika slag är uppbyggda och fungerar. Utbildningen leder till en auktorisation och ställer därför krav på tidigare utbildning och andra förkunskaper. Utbildningen sker på distans.

Förkunskaper

Du är behörig att antas till en yrkeshögskoleutbildning om du uppfyller något av följande: 1. Har en gymnasieexamen från gymnasieskolan eller kommunal vuxenutbildning. 2. Har en svensk eller utländsk utbildning som motsvarar kraven i punkt 1. 3. Är bosatt i Danmark, Finland, Island eller Norge och där är behörig till motsvarande utbildning. 4. Genom svensk eller utländsk utbildning, praktisk erfarenhet eller på grund av någon annan omständighet har förutsättningar att tillgodogöra dig utbildningen. Förutom detta ställs följande krav: Kurser: Teoretiska kurser som finns på fler program Elinstallationer, 200p Elkraftteknik , 100p Energiteknik 1, 100p Mekatronik 1, 100p Praktisk ellära, 100p OCH Yrkeserfarenhet Omfattning och längd: 2 år heltid Typ av yrkeserfarenhet: Minst 2 år ha arbetat med elinstallation, elkraft och elmaskiner.

Nercia Utbildning

Nercia är ett privatägt utbildningsföretag som har mer än 25 år i branschen. Nercia kompetensutvecklar medarbetare från såväl företag som offentliga verksamheter inom områden som ledarskap, produktivitet/kvalitet,  marknad/ekonomi, el/teknik och data. Metoden är i första hand att utveckla företagsanpassade utbildningsprogram...


Läs mer om Nercia Utbildning och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Nercia Utbildning


Recensioner

Det finns inga recensioner för Auktoriserad Elinstallatör

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön